Yazıma Fehmi Tokay’ın bir şarkısı ile başlamak istiyorum.

Yazıma Fehmi Tokay’ın bir şarkısı ile başlamak istiyorum. Gönlümüm Ezhar İçinde Gül Gibi Didarı Var
Neyleyim Her Sevgisinde Bir Yığın Ayarı Var Gül Sevenler Katlanır Arın Dilazar Cevrine Her Gülün Bir Goncası, Her Goncanın Bir Harı Var.

  1. Hikayem 2013 yılı Ağustos sonu memleketim Uzunköprü’de anne, baba, abla, hısım akrabaların mezarlarını ziyaret için sabah 07.00 Koç otobüsü ile evvela Edirne’ye Selimiye Camii ziyaretimde Edirne Müftülüğünce Cuma namazını kıldırılma esasları başlığı altında 16 rekat kılınacağı hakkında caminin bir çok yerine bildiri asılmış olduğu ve zaten yıllarca cami görevlilerince 16 rekat kıldırıldığı ama memur olup mesaisi olanlar ilk dört rekat farzı kılıp ayrıldığı bunu neden icap ettiğini anlayamadım.
  2. Dönüşümden bir müddet sonra eşimin Ezine Kemallı köyüne kayıtlı zeytinliğinin doğrudan destek işi için Ezine’ye gittim. İşim hitamı garaj yanında bulunan camide o gün Cuma idi. Cuma namazı kılayım dedim. Görevlilerle onuncu rekat sonunda namazı nihayete erdirdiler. Acayibime gitti soruşturdum.
  3. 18-09-2013 günü ilgili daire: İl Müftülüğü diye Valilik Makamına bir dilekçe ile müracaat ettim. 30-09-2013 tarih 320 sayılı Ezine İlçe Müftülüğünce  Ahmet Yaylalı İlçe Müftüsü imzalı yazı ekinde 6 sayfalık açıklamalı yazı geldi. Yazının açıklamalarında;
  4. Yazı ekinde Din İşleri Yüksek Kurulu 26-03-2002 tarihinde başkan Doç. Dr. Şamil Dağcı’nın toplantı sonunda 10 rekat kılınmasının uygun olacağı ilgililerce bırakıldığı hakkında .
  5. Şahsım olarak evvela Diyanet İşleri Başkanlığının bu kararı almasının serbest bırakmasının, bilhassa Ezine İlçesi Müftülüğünün İl Müftülüğünce irtibatlı şekilde bu kararı almasının uygun olacağını hiyerarşik düzende budur.
  6. Sonuç Ezineli Yahya Çavuş 25 Nisan 1915 Çanakkale Seddülbahir ilk çıkartmasında subaylarını kaybedip 10. Bölük 67 kişilik bölüğü ile kendilerinden kat kat üstün düşman kuvvetlerini küçük bir sahilde saatlerce oyalayıp büyük zayiatlar verdiklerini ve esas kuvvetlerin gelene kadar düşmanı karaya çıkarmadıklarından dolayı bu yazıyı yazmada kendimi görevli hissettim. Okurlarıma selam olsun.