1- 1963 yılı 19 Ocak Cumartesi İzmit Köseköy’deki askerlik görevim sona erdi.

1- 1963 yılı 19 Ocak Cumartesi İzmit Köseköy’deki askerlik görevim sona erdi. Teskere alıp istanbul’da astsubay görevlisi enişte ve ablaları ziyaret edip Ezine’ye döneceğim. Akşamdan 40 cm kadar kar yağmış Trakya yolları kapanmış Koca Mustafa Paşa’dalar hava çok soğuk buz. Fırına gidiyorum ekmek bitiyor o gün 1963 yılı 24 Ocak Perşembe ekmekler fırına atıldı bekledim çıktı aldım. Gece radyo haberlerinde Çatalca’da trenler kara saplanmış. Hürriyet gazetesinden üç kişi birinin adı Abidin Behpuk diğerlerini unuttum. Haber yapmak için fakat araçlarında donmuşlar.
2-24 Ocak 1980 o gün için büyük bir cesaret işi ‘’Türk Lirasını Koruma’’ kanununda büyük bir değişiklik yapıldı. Türkiye’mizin ufku açıldı. Mimarlarında biride Adnan Kahveci Sarı Mor konutlarının duvarında tabela Adnan Kahveci caddesi adı geçenden ve hatırlayıp caddeye isim koyanlardan Allah razı olsun.
3- 24 Ocak 1993 Pazar araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nu aracına bomba yerleştirilmiş olup, hain bir saldırı neticesi öldürüldü. Ben Gökçeada sağlık merkezinde ayniyat saymanı görevini icra ediyorum. Ameliyathanesi olur, birer aylık rotasyon göreviyle Genel Cerrahi Mütehassısları görevlendirildiğinde 1976 yılı Adapazarı’ndan Faik Peksimetçioğlu ben Uğur Mumcu’nun dayısıyım dedi. Ankara’da bazı özel işlerim dolayısıyla eve gittiğimde ablam Uğur yine içerde yatağı boş onun yatağında yattığını Necdet Bey ben Fransa’da ilk defa hastaneler idaresi ve yönetimi hakkında kurs gördüm. Talimatnamesini hazırladık ve 25 yataklı, 50 yataklı, 75 yataklı devlet hastanelerinde baştabiplik yaptım. Kapıdan giren daha önce hiç görmediğim kişiyi hiç konuşmadan %50 kanaat sahibi olurum dedi. Uğur Mumcu sağlığında Kenan Evren’e Rabıta örgütü adında bir örgüte faaliyetleri için onay verdiğini söylediğinde günde en az iki iç bin imza attığını yardımcım imza atılacak yerleri parmakla gösterdiğini inceleme fırsatının olmadığını hakkı olabilirsin dediğini biliyorum.
4-24 Ocak 2001 Çarşamba 1952 Sakarya doğumlu Diyarbakır ili emniyet müdürü 4. Yılında halkın sevgisini kazanmış son derece aktif faal başarıları sayılamayacak kadar çok mesai bitimi yolda 17.40’da çapraz ateşe 5 dakika müddetle maruz kalıp 5 adet polisiyle şehit olduğu (o günkü notumda Hizbullah terör örgütü yazıyor) ve cenazesi çok kalabalık bir Diyarbakır halkıyla uğurlandığıdır. Vefalı bir milletiz. Gerek Uğur Mumcu, gerek Okan Gaffar ve diğerleri günü geldiğinde mezarları başında anılıyor. Türkiye’deki emniyet teşkilatımızda bütün birimleriyle son derece başarılı en problemli hadiseleri hiç zorlanmadan faillerini  hemen yakalıyor. ‘’ Önemli not: 24 Mayıs Pazar Ramazan Bayramının birinci günü biz 65 yaş üzeri ilk defa 14.00 – 17.00 üç saat sokağa çıkma tanındı. Esenler Cevatpa Ortaokulu jeep durdu direksiyonda ki polis memuru beyefendi 65 üzeri dedi. Sen nereye dedi. 80 yaşındayım 12 sene bedenen babamın yanında yarı aç yarı tok çalıştım. Peki tabakhaneye şey mi yetiştiricem nasıl oluyor dedi. Ondan gördüğüm vefayı hiç kimsede görmedim. Sen nerelisin dedim. Yozgat’lıyım dedi. Saygı duyduğum emniyet birimlerine Yozgat’lı polisin sempatisiyle saygım bir daha artarak teşkilata selam olsun…