Sanki Esma’nın duyguları bana nakledildi.

Sanki Esma’nın duyguları bana nakledildi. Hiç zorlamadan bu satırlar dile geldi. Ne diledim, ne istedim gözleri görmeyen bir Esma olarak bu dünyaya geldim. Kaya kitlesine tutunan bir bitki gibi tutundum hayata bıkmadan usanmadan senin de halin nedir. Açmışın tok musun diyenim hiç olmadı, olamazdı zaten havadan aldığım azot gazı ile oksijen tek gıdam oldu çoğu zaman.
Kırk kiloluk bedeni tam 41 yıl sabırla taşıdım bıkmadan usanmadan. Gıbta etti peygamberler bu halime gökte melekler ağladı yerde insan. Yıllardan sonra bir dost sesi duyar gibi oldum. Karanlıklardan hayal mi görüyorum acaba gerçek midir derken uzat dedi elini çıkarayım seni aydınlığa o seslenen dedim uzatmam elimi, eğer yarıda bırakıp pes edersen ben bir anneyim Esma dedi. Tuttuğum eli bırakmam sonuna kadar. Güvenebildim son anda uzattığım eli tutan Belgin Hanımdı.
Anneler annesi, anneler derneği başkanı tuttuğu eli bırakmadı. Engellere aldırmadı direndi aştı yılmadan usanmadan sonunda karanlık dünya mı aydınlığa çıkaran sağ olasın var olasın minnettarım sana anneler annesi Belgin Hanım. Annem.
Bu şiiri Belgin hanıma sundum çok memnun oldu. Eşime okudum ağladı dedi. 2 yıl sonra 22 Mart 2008’de annesi, 2 Haziran 2009’da eşi vefat etti. Esenler’de belediye hopörlerini hiç dinlemezdim. Bu iki haberde tane tane ilgili önemli kişi tarafından ilan edildi. Net bir şekilde dinledim.
Arada bir toplantı günleri derneğe uğruyordum. Bir gün orta yaşlı iki bayan geldi. Birisi yanındaki bayan için bu bayan 42 yaşında evli olup 2 çocuğu var ama henüz nüfus kaydı yok dedi. Belgin hanım hemen nüfus müdürü bayan hanımı aradı. Bende sıkılmasınlar diye o sırada kalktım. Sık sık geziler düzenleniyor, yemekler tertip ediliyor. 2006 yılı o yıl Esma Açar yılın annesi seçilmiş 12 Mayıs Cuma günü asil üye Fevza hanım telefon etti. Tadım fırın yanındaki Beko bayi bir adet televizyon, bir adet elektrikli fırın hediye olarak verecek saat 13’te eşim ile birlikte hazır olmamı bildirdi. O gün hava yağmurlu idi. Eşim Cuma pazarında ıslanmış toplu taşımada biride ayağına basmış gelemedi. Ben hazır bulundum bütün basın yayın orada idi. Vali Orhan beyin eşi İnciser hanım ile Emniyet Müdürü Orhan beyin eşi Gülden hanım birlikte geldiler. Belgin hanım boyuna Necdet bey Necdet bey diyor. Gayet güzel bir gün oldu. Gece de ADD Atatürkçü Düşünce Derneğince Dardanos’ta Üniversite yerleşkesindeki yemeğe davet olundum.