Şükürler olsun askerden öküzün trene baktığı gibi laflar duyardım.

Şükürler olsun askerden öküzün trene baktığı gibi laflar duyardım. Bütün olaylara da sağlam bakıyorum. Birazda borsayla ilgili olduğumdan 2020 yılı Trump’un ağzından çıkan ve çıkacak olan her türlü yorum para piyasalarını allak bullak ediyor. Paradan para kazanan spekülatörler bu durumu çok güzel değerlendiriyorlardı. Bunlar para kazanmamın Allah’ı kitabı olmaz değip uluslararası çok büyük deneyimleri olup, kazanmada yalan dolan manipülasyonu deniyorlardı. Bu arada sayın merkez bankası başkanları fiyat istikrarını sağlama yönünde geç kalıyorlardı. Değişen sayın TCMB başkanı Murat Uysal son toplantısında faizi 11,25 ‘de tutmayı piyasada en az 200 puan talebine ilgisiz kaldı. Piyasa manipülasyona girdi. 3-4 büyük aracı kurum birbirlerine para ödemeden döviz alışına geçerler, buna bizim yerlilerde katılır. Bilhassa bireysel yatırımcılar son istasyonda trene bindirdiklerini çok gördüm. Basında yardımcı olur şu kadar iç borç şu kadar dış borç birde yaptırım uygulanırsa döviz aslanın ağzında idi. Şimdi midesinde değip döviz tahmin ve tasavvur edilemeyecek rakamlara geldi.  Sayın Cumhurbaşkanımız yerinde bir kararla tecrübeli sayın Naci Ağabalı TCMB başkanlığına getirdi. Gelir gelmez faizi 3,75 puan yükselterek 15’e getirip yani piyasaların istediği pekmez ekmeğe bulaşmalı bankalarında günlük masrafları yüksek tabiki.
Bu arada Amerika’nın seçim kampanyaları devam ederken demokratlar tarafı birkaç kendini bilmez polisin zencilere uyguladığı zulümü fırsat bilip, insanların nasıl sokağa döküleceğini de destekçilerinden en küçük teferruatına kadar öğrenmiş olup (Türkiye de 6-8 Ekim 2014 hadiseleri gibi) AV merkezlerinin yağmalanması kamu araçlarının nasıl tahrip edilip, bunu yanında sivil vatandaşlarında araçları tahrip edilerek ayrıca Biden (dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi) Türkiye’ye yaptırım uygulayacağı Başkan Erdoğan’ın gideceği gibi seçimi kazandığı bunlar Amerikalılar kendini üstün ırk görüyorlar. İki dudağının arasından çıkacak sözlerin derhal yerine geleceği gibi kendilerini her konuda üstün görüyorlar.
2001 yılının daha altıncı günü her şey tersine döndü Allah’ın sabrı biz kullara göre daha uzun zalime fırsat verir. Ne dereceye kadar arttıracak sonra ayağının altına bir karpuz kabuğu (eski  yaşlı insanların atasözleri) nasıl sırt üstü geldiğini anlayamazlar. Anlayamadılar daha yönetimi almadan.
Üst düzey yönetimden olduğunu tahmin ettiğim bir Amerikalı bayan Ortadoğu ülkesi olan Türkiye’nin Amerika’daki  vatandaşlarına itidal çağrısında bulunarak katiyen olaylara katılmayıp uzak durmalarını bu Amerika’nın kendi sorunu olduğu tavsiyelerini takdirle karşıladığını açıklıyordu. İnşallah Türkiye her türlü olumsuz koşullarda puanı artarak dünya liderliğine adım adım yaklaşıyor. Hayırlı olsun pozitif düşünenlere selam olsun…