.

Korona günlerinde malumunuz evlerde kalmaya çalışıyoruz. Mecbur kalmadıkça evden çıkmıyoruz. Ancak ihtiyaçlar nedeniyle hafta da bir markete ve pazara çıkıyoruz. Korona denilen illete ilaç ya da aşı bulunur da İnşallah bu tecritli günler bir an evvel sona erer.  Ülkece tek temennimiz sanırım bu. Hastalıklar ölümler olmasın, kimse yataklara daha kötüsü Korona yüzünden kara toprağa düşmesin.
 Mecburen market için dışarı çıktığımda sağ olsun 70 Yaşındaki kayınvalidem aradı. “Oğlum bir mesaj geldi, zor okudum anladığım kadarıyla ana caddedeki alışveriş merkezine bir uğrayıver biraz borcum kalmış evden çıkamadığım için ödeyemedim borcu ödeyiver” dedi. Malum mağazaya gittim özellikle ikinci katına konulmuş ödeme noktasına çıktım. Bilgisayardan baktılar.189 TL borcu ödedim makbuzu aldım.
Bir alt kata indim alçak tavan bir asma kat, İşte bu asma katın kolon çıkıntısına denk gelen yerin tam altına 2 kademeli bir basamak yapılmış. Maskeden görüşüm kısıtlandığı için yabancısı olduğum basamakta tökezleyip düşmeyeyim diye önüme bakarken başımı kolona çarptım. Allah tan bu çıkıntıya bir kaplama yapılmış ama gene de alnımı çarptığım için canım yandı. Ben bu konuda yetkililere söylediğimde uyarı yazısı ve duvar kaplaması olduğunu söylediler. Bu işin kolay yolu zira tavanın en alçak kısmına basamak yapmak tam bizim işletmecilerin işi halbuki çıkıntının altından 50-60 cm öteye basamak yapsalar kimse kafasını çarpmaz. Bu öneriyi söylediğimde önemsemediler. Taa ki birileri beyin sarsıntısı geçirip hastanelik oluncaya kadar. Uzunsanız aman siz dikkat edin.
Neyse kayınvalideme makbuzu verdiğimde oğlum niye fazla ödedin dedi. Bana kendisine gelen mesajı okuttu. Mesajda, ‘’Salgın nedeniyle aldığımız tedbirler kapsamında şirketimizce avantajlı ödeme kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Vadesi gelmemiş olan 189 TL birikmiş borcunuza ödeme yapmak isterseniz yüzde 30’a varan iskonto uygulanacaktır. Ayrıca kredi kartına komisyonsuz 12 aya varan taksit yapıyoruz.’’ şeklinde bir yazıyla karşılaştım. Kayınvalidem, “Oğlum sana niye indirim yapmadılar?” diye sordu. Ancak bu her şeyi satan alışveriş merkezine gitmeden çağrı merkezini aradım. Müşteri temsilcisinin bağlanması 20 dakika 42 saniye sürdü ve sonunda ulaştım. (Siz arayacağınız zaman iki kere düşünün) Sorunu anlattım. Tahsilat servisine bilgi vereceğini ve sizi bu numaradan arayacaklar dedi ancak saatlerce bekledim arayan soran yok.
Mağazaya gittim tahsilatı yapan bayanlara durumu anlattım indirim neden yapılmadı diye sorduğum da ama bu kampanyanın süresi bitti dedi. Bende mesajda kampanyanın bitiş süresinin yazılmadığını söylediğimde mağaza sorumlusuna yönlendirdiler. Cevap ödemeyi yaparken mesajı görevliye gösterdiniz mi ya da söylediniz mi dedi. Söylememiz mi gerekliydi ama mesajda yazmıyordu ya da görevli bir hatırlatma yapmadı dedim. Ama size böyle mesaj geldiğini biz bilemeyiz dedi.
 Yahu nasıl olur isme mesaj gönderiyorsunuz borcu biliyorsunuz ama ödeme noktasında indirim yapıldığına dair bilgiyi veznedekiler göremiyor Hayret. Hatta ucu açık bir kampanya zira kampanyanın son tarihi belirtilmemiş. Veznedekilere gelen mesajı göstermeyi ya da hatırlatmayı da uyaran bir ifade de yok. Yetkili biz bu kampanya mesajını herkese göndermiyoruz. Bazı müşterilerimize gönderiyoruz dedi. Madem bazı müşterilerinize böyle mesaj gönderiyorsunuz ve o zaman bilgi sisteminizde görevliyi uyaracak bir ikon koyarsınız, ya da liste yaparsınız. Mesaj gönderdiğiniz müşterileri diğerlerinden ayırırsınız.
Zaten ben iki kat ininceye kadar verilen cevaplardaki çelişki bir başka dikkat konusu zira ilk cevap da kampanya zamanı geçmiş denilirken daha sonraki cevapta mesajı göstermemişsiniz şekline dönüşmesi ilginç. Benim veznedeki cevabı söyleyince mazeretleri ikiye çıktı. Muhasabe sorumlusu arandığında ise ödeme yapıldığı için geriye dönük bir indirim yapamayız demeleri de bir başka ilginçlik.
 Hakkını yemeyeyim sorumlu arkadaş benim mesajdaki ödeme yaparken hatırlatma konusuna hak verirken kampanya son tarihinin yazılmamasını diliyle kabul etmezken mimikleriyle haklı olduğumu dışa vuruyordu. Bu konudaki reddini her müşterinin ödeme tarihinin farklı olduğundan kampanya bitiş tarihi koyulmayışına garip izah getirdi. Ama iknadan çok uzaktı. Sürekli siz beni anlamıyorsunuz ifadesini kullandı. Bir bakıma aptal olduğumu onların satış politikalarını anlayamayacağını ima etti. Bende cevaben kinayeli olarak ben cahilim kafam çalışmaz aklımda ermez naparsınız ancak üniversiteyi okuyabildim. Üniversitede de ders veriyorum. İşte Çanakkale Gazetesi’nde köşe yazıları yazabiliyorum, dediğimde. Kendisini yanlış anladığımı şirketin değişik ticari politikaları olduğunu söyledi. Gerçekten de benim böyle politikalara aklım pek ermiyor. Bir kampanya yaptınızsa gününü, indirim miktarını ve diğer şartları açıkça yazarsınız. Müşteriyi mağdur etmeden uygularsınız. Sorun çıkınca müşteri yönünde esnek davranırsınız.
Sonuç mu tabii ki ne kadar haklı olursanız olun Alışveriş merkezi her zaman haklıdır. Alışveriş merkezinin haksız olduğu durumlarda ilk madde uygulanır yani alışveriş merkezi her zaman haklıdır.
Bu karantinalı günlerde insanların özellikle de emekli maaşıyla geçinen yaşlı bir kadının parasını indirim yapacağız diyerek taksitle satış yapan bir alışveriş merkezinin tüm borcu bir kalemde almak için küçük mesaj oyunlarına girişmesi hiç yakışmadı. Anlayacağınız üzere mesajda vaat edilen indirim büyük Hint düşünürü İNDİRE GANDİ oldu. İade etmediler.
 Ha bu durumda Ana cadde üzerindeki her türlü eşya satan bu alışveriş merkezinin halen müşterisi olan kayınvalidemi, eşimi ve mağazaya girdiğimde almayı düşündüğüm ürünleri alacak olan potansiyel müşteri olan beni müşteri olarak kaybettiler. Tabii ki bu anımızı çevremizde dost sohbetlerinde anlatacağız. Eş dost akrabaya, üniversitedeki arkadaşlarımıza mağazanın mesajdaki yaptıkları inceliği anlatacağım sohbetlerimiz arasında. Hatta bir daha bu alışveriş merkezine adım atmayacağız. Mümkün olsa ana cadde de dolaşırken kapısının önünden bile geçmeyeceğiz. Tabii ki bunlar bizim tercihimiz. Buradan uzun vadeli az taksitli satış yapan alışveriş merkezini ve değerli müşterilerini bağlamaz. Sadece üç müşterisini kaybetti.
Sözlerimi BOSCH ‘un sözü ile bitireyim.’’ İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.”