.

Voleybol kadınlar 1. Lig karşılaşmaların da 19.hafta müsabakaları oynandı. Lig lideri, Çan ekibi Kale 1957 Pazar günü evinde Mehmet Erdem Marmara Akademi ile karşılaştı ve müsabakadan 3-0 lık sonuçla üç puan alarak haftayı bitirdi. Liderliğini sürdürdü. Çanakkale Belediyespor ise deplasmanda Edremit Belediyesi Altınolukspor ile karşılaştı.
Maçı televizyondan Egetürk kanalı yayınladı. Sunucu Edremit Belediye takımına destek olmak üzere takımla anlaştıklarını ve maçlarını yayınladıklarını söyledi Bence destek için iyi ve güzel bir yol. Kutluyorum. Umarım bizim yerel kanallarımız da takımlarımıza destek olmak ve daha fazla taraftara ulaşabilmek amacıyla takımlarımızla anlaşarak maçlarını tv’den canlı yayınlarlar. Maçtan bahsedecek olursak; 1.Set: Çanakkale Belediyespor ilk set pek iyi başlamadı. Setin son bölümüne kadar Belediyespor oldukça kötü bir performans sergiledi. Oyuncularımız kendilerine ancak skor 24-16 da gelebildiler. Rakip set sayısını kıran oyuncularımız arka arkaya sayılar aldılar. Altı sayılık seri karşısında Edremit Belediyesi mola haklarını arka arkaya kullandı. 24-22 lik skorda kullandıkları mola sonrası set sayını almaya başararak seti kazandılar. 25-22 setler 1-0. 2.Set: Setin ilk sayısı Çanakkale Belediyespor’ dan geldi. Set teknik molaya (10-12) kadar karşılıklı sayılarla devam etti. Takımının oyunundan memnun olmayan ev sahibi ekibin Hocası Umut Mustafa Uysal 12-15 de 1. Molasını aldı. Set sonunu da iyi oynayan temsilcimiz seti 25-16 kazanarak setlerde durumu 1-1’ e taşıdı.
3.Set: Bu sete Çanakkale Belediyespor çok hızlı başladı. 6-0 lık seri sonunda ev sahibi mola aldı. Boğazın sert rüzgârı esiyordu ancak temsilcimizin hızını kesemediler. Seti 25-16 kazandılar. Setler 1-2. 4.Set: Bu kez sete iyi başlayan 4-0 lık seri ile Edremit temsilcisi oldu. Rakip hız kesmemiş skoru 7-1 yapmıştı. Vedat Hoca nın molasındaki uyarılarıyla bu kez 9 sayılık seri yakalayan temsilcimiz oldu 7-10. Ancak bundan sonra karşılıklı sayılar geldi. Set sonuna doğru ev sahibi farkı kapatıp 17-17 de eşitliği sağladı.  Kızlarımız maalesef mücadelede aksamaya  başladılar seti ve maçı kazanmaları işten bile değildi. Ama basit hatalar sonunda seti kazanan Edremit takımı oldu. Setler 2-2. 5.Set: Maçın uzatma seti tam bir dramdı. İlk bölümü sevinçler, gülücükler vardı. Ama ikinci bölümde üzüntü kahroluş gözyaşı. Setin ilk devresinde Çanakkale Belediyespor saha değişimine 8-2 gibi farklı bir skorla önde girdiler. Yüzler gülüyordu. Skor 7-10 da ev sahibinin 1. Molası geldi. 9-10 da da 2. Mola geldi. Mola işe yaramıştı skorda eşitlik vardı 11-11. Bu kez Vedat Hoca oyuncularını uyarınca skor 11-14 oldu.  Kızlarımız maç sayısını attılar. Rakip topu iyi karşılayamadı organize olamayıp topu sahamıza plase ile gönderdiler. Ama Şok Şok Şok bu plaseyi manşetle karşılayıp yumuşatamadık ve topu rakip sahaya gönderince bu top rakip için adeta pas oldu. Rakibin Amerikalısı bu harika fırsatı kaçırmadı ve sayıyı file üstünden smaçlayarak kazandı. İşte ne olduysa o an oldu. Takımın üstüne adeta ölü toprağı serildi. Sadece bir sayıya ihtiyacımız vardı ancak o sayı bir türlü gelmedi. Beş sayılık seri yapan ev sahibi seti 16-14 maçı da 3-2 kazanmayı bildi. Daha önce de böyle sadece bir sayı alamayıp hatta 3 puanla kazanabileceğimiz hüzünle sonuçlanan 3-4 maçımızı hatırlıyorum. Üzülüyorum., hayal kırıklığına uğruyorum. Şu maçı 3-0 kazanmak bizim kapasitemizdeki bir takım için hiç de zor değildi. Sezonun bitimine 3 hafta kala tüm maçlarımızı kazanmak ligi kayıpsız bitirmek çok daha üst sıralarda yer bulabilmek ve üzülmemek dileğiyle Boğazın Sultanlarına başarılar diliyorum.