Gezi turumuz arkadaşlarımızdan Sayın bilinçaltı terapisti Hanife Berrin Özçelik tarafından ikamet ettiğimiz Safran termal otelde sayın otel müdiresinin tasvipleri ile ve duyuru neticesi...

  1. Gezi turumuz arkadaşlarımızdan Sayın bilinçaltı terapisti Hanife Berrin Özçelik tarafından ikamet ettiğimiz Safran termal otelde sayın otel müdiresinin tasvipleri ile ve duyuru neticesi oldukça yoğun bir katılıma saat 17,00’den yemek saati olan saat 19,00’a kadar ‘’PARLAK ZİHİNLER KONFERANSI’’ verilmiştir. Konferansta bilinçaltı nedir. Hangi ilmi kapsar. Bilinçaltı programlana bilir mi? Geleceğimizi kontrol altına almak mümkün mü ve şifa meditasyonu yaparak katılımcıları şifalandırmış olup konferans çok başarılı geçmiştir. Adı geçen Uludağ Üniversitesi Necati Bey Fakültesi Kimya Bölümü mezunu 38 yıllık kimyacı Çanakkale Rektörler odasına bağlı İngiliz kokartlı turist rehberi Başkent Üniversitesi Profesyonel Yaşam Koçu ve Bilinçaltı Programlama eğitimi almış ve bunun yanında Motivasyon İletişim Aile Terapisti eğitimleri de bulunmaktadır. Kendisi özel olarak yaşam Terapisti ofisinde danışmanlarına Esenler Mah. Özlem Kayalı karşısı Seç Marketin üstünde özel olarak hizmet vermekte olduğudur.
  2. Gezi turumuzda çok çeşitli yörelerden gelmiş insanlarla tanışmış olduk. Hemen her akşam özel eğlence salonunda canlı müzik eşliğinde eğlenceler tertip edildi. Grupların hemen hepsi bayan ağırlıklı idi. Eğlencelerde oyunlarda en küçük bir baskı hissetmeden hür iradelerini istediği şekilde kullanıyorlardı. Şunu da çok iyi anladım ki bazı belediyeler tecrübesi ile kadınlarımıza her konuda çok büyük desteklerde bulunduklarıdır. Yazmıştım kadın kültür evi kurulmuş üretici kadınlar birliği kermesinde çeşitli el emeklerini yiyecek hususunda çeşitli baklava, börek, kek, poğaça, kurabiye, vs. gibi. Ayrıca kafede cam kenarında otururken hemen hemen herkesin elinde poşet içerisinde tahmini iki kilo civarında somon denen köy ekmekleri geçiriyorlardı. Yani artık köylerde kasabadan köy ekmeği alıp köylerine götürüyorlar. Aynı şekilde 10 sene kadar önce Kızılcahamam termalinden dönerken, kızım ve damadım da bir gece kalıp dönüşte Gerede ilçesine uğramıştık. Unları özel su değirmenlerinde öğütüp odun ateşi fırınlarında pişirip çok çeşitli ekmek, kurabiye unlu gıdalar son derece lezzetli idi. Bazen filmlerde bilhassa İtalya’da bu sanatı çok ileri düzeye taşımış olduklarıdır.
  3. Sevindirici olan artık kadınlarımız birçok konularda ellerini taşın altına sokmaktadırlar. Sanıyorum Sakarya herek bölgesinde ipek halı dokumacılığı santimetre kareye 175 ilmek olduğunu duymuştum. Yurt dışına ihracat yayılıp ülkemize önemli gelir sağlamaktadır. Ayrıca Kaş Kumluca’dan gelen kadınlarımızla çeşitli konularda sorduklarımı çok güzel cevaplandırmışlar. Yani bir yerde erkeklerinden yönetimi devir aldıkları kanaatine vardım. Velhasıl Sandıklı Safran Termal Otel seyahatimizden bir çok hatıralarla döndük.