Deplasmanlardan, en dişli takımlardan biriydi Çanakkale Belediyespor.

     Daha dört beş yıl öncesiydi kadın voleybolunda Venüs Sultanlar ligi olarak adlandırılan kadınlar süper liginin en dişli takımları Vakıfbank, Eczacıbaşı Fenerbahçe, Galatasaray’ın en çok çekindiği deplasmanlardan, en dişli takımlardan biriydi Çanakkale Belediyespor.
      Ama köprünün altından çok sular aktı gitti. Önce Sultanlar liginden düşüş oldu. Aynı yıl ligden ayrılan takımın lig hakkı satın alınarak geçiştirilen bir sezon. Sonra tekrar Sultanlar ligine veda ve 1. Lige düşüş. Hemen üst lige çıkış hayallerinin play off’ larda yıkılışı.  Devamında her yıl sonunda gerek puan gerekse kaliteli oyuncuların birer ikişer gidişleriyle kadrodaki kan kaybı, beklentilerin çok gerisinde kalan bir takım.
      Bu sezon belki eski günlere dönüş, yine favori bir takım görme beklentisiyle kurulan hayaller. Belki de Sultanlar ligine   tekrar merhaba diyecek bir takıma şehrin voleybol severlerinin umutları, dilekleri.
      Ama hayaller Paris, gerçekler Çemişkezek.
       Kadınlar Voleybol 1. Ligindeki temsilcimiz Çanakkale Belediyespor 2022-2023 sezonunun 4. Haftasında Anafartalar Spor Salonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti.
       Sezonun ilk haftasında İzmir deplasmanında Karşıyaka’ya 3-0 mağlup olmuştu.  İkinci haftasında ise Edremit Belediyesi Altınoluk’u konuk etmiş yine bu maçtan 3-0 mağlup ayrılmıştı. 3. Hafta maçında ise Yeşilyurt deplasmanından 3-1 lik skorla yine boynu bükük ayrıldı Çanakkale Belediyespor.
       Sezonun 4. Hafta maçında güzel havaya rağmen bir grup voleybol sever Çanakkale Belediye sporun ilk puanlarını alışını görmeye hatta ilk galibiyetine şahit olmak için Anafartalar spor salonundaydı.
        Yanlış anlaşılmasın Anafartalar spor salonu tıklım tıklım dolu değildi. Hatta salonun ancak üçte birini kapsayacak kadar seyirci vardı dersek o da yanlış olmaz. Ancak takımın kötü gidişi seyirci sayısını azaltmış olabilir ya da seyircinin ilgisizliği takımın kötü gidişine mi sebep, çok bilinmeyenli denklem sorusu gibi.
         Maçın ilk seti nerdeyse baştan sona konuk ekip İstanbul Büyükşehir Belediyenin üstünlüğü ile geçti.  Skor rakip takım lehine 5-9 da iken Çanakkale Belediyenin ilk molası geldi. Vedat hocanın tüm uyarılarına rağmen istenilen oyun bir türlü oynanmadı. Hücumlar hep İBB bloklarında eridi. Takımımız rakip blokları geçemedi, geçtiğinde de topu saha dışına vurdular. İkinci molamız skor 12-16 da geldi. Ama mola sonrası  bir türlü aradaki 2-3 sayılık farkı eritemedik ya da rakip farkın kapanmasına müsaade etmedi.  Rakip 20 li sayılara ulaştığında bu seferde servis hataları art arda gelince seti kaybetmemiz kaçınılmaz oldu. Set 0-1 oldu.
         İkinci set konuk ekibin servis atışıyla başladı. Hücum topumuzun antene takılmasıyla ikinci setin ilk sayısı rakip hanesine yazıldı. Bu set başa baş geçti.  Takım maçın en iyi savunma oyunlarını ve güzel hücum örneklerini de gösterdi. Ancak arada bir gerçekleşen güzel hücumlarda maalesef istikrar yoktu. Buna rağmen setin sonuna kadar skor, bir rakip, bir takımımız öne geçerek devam etti. Hatta setin sonlarında taktik savaşları ortaya çıktı molalar arka arkaya alındı. Set sonunda sayı farkı iki olmayınca set uzadı. Hatta Çanakkale Belediyespor iki kez seti kazanma şansı elde etse de hücumlar da yanlış vuruş ve pasörün yanlış oyuncu tercihi seti almamıza engel oldu. Rakip elde ettiği avantajı iyi kullanarak seti 26-28 kazandı. Setler 0-2 oldu.
       Üçüncü sete takımımız daha canlı daha istekli olur diye beklentimiz vardı. Ama ikinci seti ucu ucuna kaybetmenin verdiği olumsuz etkimi yoksa biz bu rakibi yenemeyeceğiz duygusu mu takıma etki etti bilinmez.  Bence takım üçüncü sette maçın en kötü setini oynadı.
       Hatta üçüncü setin ortalarında oyuncularımızda şu maç bitse de Vedat Hoca’dan fırçamızı yesek de eve gitsek havası vardı. Setin yarısından sonra ise Vedat hoca da takımın gidişatını görünce, O da bizim takım ışıkları söndürdü, bende kepenkleri indireyim de dükkan kapansın ruh halindeydi bence.
      Üçüncü set, kötü oyun ve kötü bir skorla 14-25 lik skorla, müsabaka ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un 0-3 lük galibiyetiyle sona erdi.
       Çanakkale Belediyespor un sezona en kötü başlangıç yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. 4. Hafta sonu skorlarına göre kazandığımız tek bir set ve maalesef kazanılmış tek bir puanımız bile yok.
         Görebildiğim kadarıyla takım çok vasat, öyle ön plana çıkan takımı sürükleyecek bir oyuncu da fark edemedim. Bazen bazı takımlarda yıldız oyuncular olmasa da oyuncular takım olurlar ve maçı mücadeleleriyle, birliktelikleriyle kazanırlar. Ama maalesef takımda bunu da göremedim. Umarım ben yanlış görmüş ve yanlış değerlendirmişimdir.   
         Eğer takım silkinip kendine gelmezse, yönetim takıma birkaç önemli takviye yapmazsa durum gerçekten çok vahim olacak. Gidişat düzelmezse üzülerek yazıyorum 2. Lige düşmeye aday bir takım konumundayız. Umarım en kısa sürede takım düzelir ve üst sıralara yükselir. Galibiyetler art arda gelmesi arzusuyla, başarılar diliyorum