17 Ağustos Çarşamba Sayın Sağlık Bakanımız asistanlarımızı bir ayda en fazla sekiz gün nöbet hizmeti ile ertesi günü izinli sayılacağı müjdeli haberi açıkladı.

 

  1. 17 Ağustos Çarşamba Sayın Sağlık Bakanımız asistanlarımızı bir ayda en fazla sekiz gün nöbet hizmeti ile ertesi günü izinli sayılacağı müjdeli haberi açıkladı. Daha önceleri yine sayın doktorlarımızdan asistanlık döneminin zor bir dönem olduğunu detayları ile dinlemiştim. Asistansın istikbalin profesörünün iki dudağı arasındasın her dediğini mutlaka yapacaksın ve hastane nöbetleri yirmi dört saat devam etmekte olup, ertesi gün katiyen izin diye bir şey yok. Rotasyona gelen bazı doktorlardan duymuştum, ‘’bebeğimiz oldu ben ancak on beş gün sonra eşimi tebrik edip yavrumuzu görebildim’’ dedi. Şuan köprübaşına giden Demircioğlu caddesinin tam karşısında Nusret Kutlu Paşa Kadın Doğum Hastalıkları ve Doğum Mütehassısı Mahmut SATAN 1986 yılında Gökçeada’da görevli iken Sayın SATAN Dr. Bey dedim asistanlıkta profesörün çantasını en başarılı olan gözde olan taşırmış, böyle midir? Dediğimde maalesef böyledir sorma Necdet Bey, dedi. Ben profesörüme bir havlu bile tutmadım, bu benim içim de bir uhdedir, dedi ve numaradan ağlama taklidi yapmaya başladı. Aman Doktor Bey sorumu geri aldım bende çok duygusalım yoksa beni de ağlatacaksın dedim.
  2. Daha önceleri doktorlar hastane görevleri onlar için saat 16.00 da bitirmiş olup muayenehane de açıyorlardı. Cumartesi Pazar ve bayramlarda nöbetçi değil ise muayenehanesinde hastalara ücret dahilinde bakıyorlardı. Bir gün rotasyon doktorunun birisi Necdet Bey çok soruyorsun her mesleğin bir sırrı vardır, bunları da tecrüben sayesinde öğrenirsin dedi. Romatizmanın ilacı aspirindir. Adamdan elli lirasını alıp iki buçuk liradan iki kutu aspirin için beş liralık reçete yazarsan adam kapıdan çıkarken amma da doktormuş Allah’ın nalbanttı diye hakaret ederek reçeteyi yırtar dedi. Aspirinlerin yan yana pahalı penisilin ilaçlarından da yazarsın muayene ücretini geçmeli o zaman iyi doktormuş be derler. Bir günde kayınvalidesine kapris ilaç yuttum deyip Sağlık Merkezi’ne getirdiler. Yine Adana’dan gelen bir doktor. Dr. Bey numara imiş aslında ilaç falan yutmamış dediysem de Dr. Bey bana buraya ilaç yuttum diye gelenin midesine mutlaka mide sondası inip midesi yıkanacak şimdi bırakırsam yine gelir. Bizler bilhassa Adana’da böyle çok sık gelirler. Gelin kaynana münakaşalar, sonu ama sonda midesine inip çıktı mı artık o bir daha gelmez dedi. Sayın okurlarım işte size birkaç doktorluğun püf noktasıdır diye yazdım. Selamlar olsun.