Öyle bir mücadele ki doksan dokuz puan vereni Allah taş yapar.

 

  1. Öyle bir mücadele ki doksan dokuz puan vereni Allah taş yapar. Büyük günahlar silsilesine girmiş olan bu durumun af olunma şansı yoktur. Anında taş olur.
  2. Dün 27 Şubat bizim hanım bir ateş geliyor bir titreme geliyor acaba corona olmayayım dedi. Bugün 28 Şubat Pazartesi 112 Acili aradım test için ambulans dedim oradaki görevli bayan kendi olanaklarınız dedi. Toplu taşıta kadar gitmeye gücü yok çok halsiz 78 yaşında bende 82 yaşındayım dedim. Hemen 184’ü ara dedi, aradım orada da bir bayan lütfen yardımcı olun dedim adres ve diğer bilgileri aldı sizi arayacaklar dedi ve başka bir bayan aradı. Hanıma sordu şikayetlerini tamam corona şüpheniz var dedi, ambulans görevlendirildi deyip 10 dakika da ambulans geldi. Hemen kan alıp kimliği ile acile ulaştık. 3 futbol sahası genişliğinde bir alan bayır da hiç çamur olmuyor içinde birçok servisler var. Tomografi çekildi. İçeride otururken dört adet sabit iskemlede mahkum kalp krizi geçirmiş 3 adet görevli jandarma uzmanı başında. Hanım tomografiden sonra hemen hasta muayene masaları belki 10 adet boşalanı hizmetli bayan hemen örtüsünü değiştiriyor. Hemşireler hemen anında damara girip her iki kolundan serum. Hemen dış kısım bekleme salonunda sabit sandalyelerde bekliyoruz. Öyle bir koşuşturmaca ki bir saniye bile boş değil. Hastane tertemiz son derece modern alet, cihaz ve malzemeler. İçerisi normal sıcaklık yılların birikimi tecrübeler. Hastanenin çok uygun bir yere yapılışı en küçük tenkide mahal durumun olmaması. Sayın Pratisyen doktor hanım en küçük corona şüpheniz yok. Kendini fazla sıkmışsın mide ilaçlarına haiz dört adet ilaç yazmış. İyileşmez isen yine gel demiş. Hematoloji tetkikleri laboratuvar sonuç raporunda yirmi beş adet çeşitli inceleme sonuçlarını gösterir. Neticesi ve Türkiye’de sağlığın çok ileri boyutlara geldiğini görmüş oldum.
  3. Şahsen bende emekli olalı otuz yılı geçti sayın doktorlarımızın çok iptidai zamanlarda sağlık yönünde çok büyük mücadele verdiklerine esas İşte Çanakkale Gazetesinde (on dört ocak iki bin yirmi iki Cuma) 14 Ocak 2022 Cuma günkü köşe yazımda ‘’Ve Doktorluk Ağrı Dindirici Allah Sanatıdır’’ demişim. Fakat bazen hoş olmayan aile hekimleri 17-18 Şubatta iş bıraktıkları haberlerine üzüldüm. Henüz emekli olmayıp faal memuriyetimde artık köylerde de sağlık evleri mevcut olup, dört beş köyün grup hekimlikleri oluştuğu konuşacak kimsenin olmadığı bizim doktor ve hanımlara buranın kıymetini bilin dedikleri hala hatırımdadır. Cümlesine sağlıklı günler ile.