Çocukluğumda bir laf dolaşırdı ortalıkta ne olduğunu tabii ki bilmezdim. ‘Kuduracak köpek cami duvarına işermiş’ niye kuduz köpek değil.

1 Çocukluğumda bir laf dolaşırdı ortalıkta ne olduğunu tabii ki bilmezdim. ‘Kuduracak köpek cami duvarına işermiş’ niye kuduz köpek değil. Bilhassa Avrupa ülkelerinde Müslümanlar’a saldırı camilerimize sabotaj geçen gün cami kapısına domuz kafası asmışlar. Ve bugün 15 Ocak Perşembe Almanya İçişleri Bakanı Aşırı Sağ Partinin kapatılması hakkında açıklamalarda bulunuyordu. ‘Almanya’nın imajını itibarsızlaştırıyor’ diyordu. Bilmiyorum İnşallah düzelir yani kapatılır.
2 Yine bugün İsrailliler, Filistin’de bir camiyi yıkmak istiyorlar. Filistinliler de direniyor. Bizler ne asil milletiz ki onların Türkiye’de bulunan ibadethanelerini onarıyor, meydana çıkarıyoruz gelip en güzel şekilde ibadetlerini, ayinlerini yapıyorlar. Bizler bütün komşularımıza dostluk elini uzatıyoruz fakat onlar Türk düşmanlığı üzerinden siyasetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar.
3 Bugün 13 Ocak Perşembe Yunanistan’da hatırı sayılır bir köşe yazarı Yunan Başbakanı’nı çok fena tenkit ediyor. Her türlü konuda Türkiye ils dostluğunu sürdüreceksin Amerika birçok şeyi yarıda bırakıp ülkesine dönüyormuş. Eh Atasözü ‘Bokla kurulan sidikle yıkılır’ denir. ABD’de son 40 yılım en büyük enflasyon rakamı çıktı. Kendi derdine düştü artık başka ülkelerle uğraşacak parasal gücü kalmadı ve bugün ayrıca Kansas şehrinde pandemi dolayısı ile işlerini kaybetmiş ve bazı sebeplerden sokaklarda çadırda yaşamak zorunda kalan binlerce vatandaşı bazı binalarda geçici olarak ikametlerini sağlayıp daha sonra akıbetleri meçhul ve çadırları kepçelerle sökülüp taşıma araçlarıyla caddeler temizleniyordu.
Bir söz duyardım ‘ Ey Felek kimine kavun yedirirsin kimine kelek. İnsanlık bütün değerlerini kaybetmiş’ hiç olmazsa sen sahip çık nasıl mı?: 2 gün önce yine yandaş medyanın haberci neferlerinden biri İdlib’te çadırlarda yaşamaya zorlanmış kampını gösteriyor aşırı yağmurlar neticesi çadırlarını su basmış dışarıları çamur içinde bu soğuk o çocuklar yalın ayak kilimleri ıslanmış kayalıklı bayırlara seriyorlar. Düzensiz bir kamp o suların akıtılıp gideceği yer yok. Ülkelerini terke zorlamışlar. Ayrıca Afganistan’ı gösteriyor çok kötü durumdalar bir torba içinde un avuçlarına alıp o çocuklar dahil un yalıyorlar. Somali’de kuraklıktan ürün yetiştirememişler çok büyük bir sıkıntı içindeler çamurlu suları içiyorlar. Bizlerin medeni olarak gördüğümüz ülkeler yeni yeni anarşi grupları yetiştirerek birçok ülkenin genel durumlarını bozmuştur. En son Kazakistan özel yetiştirilmiş silahlı 2 bin kişi saldırılara geçti. Fakat çağrısına Türk devletleri asker göndererek bilhassa Rusya’da önemli ölçüde asker gönderip gerekli düzeni sağlamış olup artık askerlerini geri çekiyorlar.