Adam ateist yani (dinsiz) adama hangi dine mensupsun demişler.

 

  1. Adam ateist yani (dinsiz) adama hangi dine mensupsun demişler. Demiş Hristiyan olsam yortusu çok Müslüman olsam ibadeti çok. Halimden memnunum hiçbir şikâyet yoktur. Günlerimi de böylece en iyi şekilde geçiriyorum demiş.
  2. Demesine demiş ama 4 Aralık günü cumartesi şehitler köprüsünden Anadolu Yakasına geçecek hava sert lodos esiyor. Köprüye ateist olarak giriyor. Ortasına yakın rüzgâr öyle şiddetli ki bir an köprü sallanıyor zannedip motosikletiyle denize uçacağını sanıp, eyvah hiç olmazsa öbür tarafa mındar gitmeyeyim deyip, kelimeyi şahadet getirmeye başlıyor. Ümidi kesmiş Ey Allah’ım sağ salim uca varırsam senin en güçlü Müslüman neferin olacağıma söz diyor. Uca vardığında ‘’La havle velakuvvete İlla billah aliyyüm azim’’ bütün gücün sensin Allah’ım ihmal etmişim şimdiden sonra en birinci neferinim diyor.
  3. Bazı şeyler vardır ki insan adeta bütün düşünceleriyle değişir. Adam Rum Hristiyan yanında yamak Ali bizden İstanbul’da Ezan okunmaya başlıyor. Müezzin Ezanı öyle bir içtenlikle okuyor ki yanık yanık. Hristiyan Aleko ile bizim Ali minare dibinde bekleşiyorlar. Eza bitip müezzin inince Aleko müezzine çok güzel okudum deyip bir mecit bahşiş veriyor, yürüyorlar. Birisi ezana yeni başlamış ama pek güzel okuyamıyor. Yine bekliyorlar ezan bitip görevli inince Aleko bu defa iki mecit bahşiş veriyor. Bizim Ali Aleko’ya çorbacı (Rum patronlara çorbacı denirdi) sen güzel okuyana bir mecit bahşiş verdin bu hiçte güzel okumayana iki mecit bahşiş verdin anlayamadım doğrusu diyor. Çorbacı Aleko hemen o güzel okuyan bana dinimi değiştirecekti Müslüman olmaya karar vermiştim. Bu ikincisi beni normalleştirdi. Yine Hristiyan kalmamı sağladı anladın mı dedi. Ali de evet çok güzel anladım, haklısın dedi.
  4. Ülkemizde çok iyi durumlar mevcut olduğu kadar iyi olmayanları da var. Bugün 15 Aralık Çarşamba 3 değişik ilimizde kaçak içkiden 13 kişi ölüyor İçişleri Bakanlığı 81 ilde mücadele başlatıyor. Yılbaşı yaklaşıyor şu kadar kaçak ilgi yakalanıyor. Gün geçmiyor ki uyuşturucu mücadelesinde o kadar şeytani gizlemelere rağmen köpekler sayesinde bulunuyor. Birkaç gün önce şu kadar kaçak nargile tütünü bu benzer çeşitli kaçak kıymetli mallar yakalanıyor. Türkiye’mizde artık çok güçlü bir disiplin çok ciddi her hususta çalışma var. Bunlar da bazı şeyleri bahane edip mitingler düzenleyip bu hükümeti itibarsızlaştırmak. İşleri iyi yürütemiyor gibi göstermeye çalışmak gibi faaliyetler hiçte eksik olmayıp kendilerine has özel televizyonlarıyla yayın yapılmaktadır. Ülkemizin kendini vatanına, insanlara hizmet hususuna kendini adamışlara selam olsun.