.

Önce Hafta sonu İran’daki depremden dolayı Van şehrimizde bu depremden etkilendi. Ve maalesef vatandaşlarımızdan ölen ve yaralanalar oldu. Ölenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Kadınlar voleybol 1. Liginde adım adım sezon sonuna yaklaştığımız haftalardayız. Sondan 3. haftanın maçın da Çanakkale Belediyespor evinde İzmir Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Çanakkale Belediyespor Anafartalar Spor Salonunda İzmir ekibi karşısında oldukça rahat bir müsabaka oynadı.  Bu maçtan önceki hafta iyi oynayıp çok rahat kazanabilecekleri maçtan Edremit deplasmanından 3-2 lik yenilgi alarak dönmüşlerdi.

Çanakkale Belediyespor anlaşılan bu kötü mağlubiyetten ders çıkarmış. Bu maç belki evinde oynadığı için belki rakibin temsilcimizin   seviyesinde olmadığından belki de hepsini bir arada düşünerek yüksek motivasyonla oynadılar. Gerçekten son zamanlarda en rahat seyrettiğim maçtı bu maç. Öyle maçta öne çıkan bir oyuncumuz da yoktu. Ama takım oyunu vardı. Birbirlerinin açıklarını kapatan iyi savunma yapan iyi servis atan bir takım vardı. Hatta mücadele ve savunmadaki yardımlaşma sayesinde muhteşem kurtarışlar ve geri dönüşler vardı. Seyirciden de bolca alkış aldılar kutluyorum.
Maça Gelince 1. Set te Boğazın Sultanları rakibi önce servisleriyle bunalttılar sonra 2 ve 4 numaradan yapılan hücumlarla rakibi abondele ettiklerinde skor 7-2 olmuştu. Konuk ekibin 1. Molası geldi. Teknik molaya da 12-5 önde girdi bizim kızlar.  Rakip temsilcimize karşı koyamıyordu 16-8 de rakibin 2. Molası geldi.  Skor 24-12 olduğunda oyuncularımıza bir rehavet çöktü, rakip garip bir şekilde silkelendi ve beş sayılık seri yakaladı. Vedat hocanın mola almasıyla kendilerine gelen kızlarımız seti 25-17 kazanarak setlerde 1-0 öne geçtiler. 2.sete İzmir ekibi pasör değişikliği ile oyuna başladı. Bence bu sette oyuna giren pasör oldukça iyiydi ama fazla kiloları da gözden kaçmadı. Doğru paslar ve sürpriz paslar çıkardı ancak bu güzel ve akıllı pasları değerlendirecek arkadaşı yoktu. Ekibimizin güzel ve etkili servisleri bu sette akılda kalanlardandı. Rakip ilk molasını aldığında skor 9-3 dü. Kızlarımız teknik molaya da 12-7 önde girdi. Teknik mola dönüşü üç sayılık seri sonunda rakip 2. Molasını aldı. Rakip istediği dönüşü bir türlü gerçekleştiremedi ve set sonunda skor tabelasında 25-12 yazıyordu. 2-0. 3. Set Çanakkale Belediyespor’ un etkili servisleri ve güzel oyunu  bu sette de devam etti. Bu sette pasörümüz Simay orta oyuncularımıza güzel paslar çıkardı. Özellikle Orta oyuncumuz Zeynep Suda de kendisine sunulan kısa paslı hücumları geri çevirmeyerek sayıya dönüştürdü. Bu sette de maç genelinde bloklardaki üstünlüğümüz   de gözle görülür şekilde fazlaydı. Teknik molaya 12-6 önde girdik. Rakip takımın hocasının aldığı molalar da takımımızı durdurmaya yetmedi. Seti 25-17 maçı da 3-0 kazandık. İzmir’in imbatına karşı Çanakkale’nin lodosu yumuşak esti ama rakibi çarptı. Çanakkale Belediyesporun ligi ilk 4 de bitirmesini diliyorum.  Temsilcimizin yükselme grubu maçlarına gitmesini ve Venüs Sultanlar Ligine tekrar dönmesini arzuluyorum. Çanakkale’ nin diğer temsilcisi Kale 1957 de evinde diğer İzmir temsilcisi Göztepe yi 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Temsilcilerimizin yükselme grubu maçlarında başarılarılar diliyorum. ********************************************************************

Bir de bu hafta sonu futbol da iki büyük maç vardı. Cumartesi günü Beşiktaş Trabzon ile karşılaştı. Beşiktaş’ın üstün bir oyun oynamasına rağmen son dakikalarda Trabzon’un beraberlik  golüne engel  olamayınca  takımlar sahadan  birer puanla ayrıldılar. Asıl maç heyecanın tavan yaptığı maçta Kadıköy’de 20 yıldır yenilmeyen Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaştı.  Penaltı golü ile öne geçen Fenerbahçe avantajı yakalamasına rağmen, etkili oyunuyla sahada daha çok gol pozisyonuna giren Sarı Kırmızılı Galatasaray oldu. Fenerbahçe’nin 1 golüne 3 golle cevap veren Galatasaray rakibini 20 yıl sonra deplasmanda 3-1 yendi.  Galatasaray liderliğe ortak olurken Fenerbahçe’ deki düşüş devam etti. Heyecanla devam eden futbol süper liginde şampiyonluk kupasını bakalım kim kazanacak. Tüm şampiyonluk adaylarına başarılar diliyorum.