.

Kadınlar Voleybol 1.lig 18. Hafta müsabakaları hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. Lig lideri Kale 1957 İzmir Deplasmanında Karşıyaka’yı 1-3 lük skorla geçti. Ligin zirvesindeki yerini korudu. Ancak Sarıyer Belediyespor’un nefesini ensesinde hissetmeye devam etmekte. Çanakkale Belediyespor ise ligdeki iddiasını devam ettirmek, zirveden uzaklaşmamak için Büyükçekmece Voleybol Akademi’yi misafir etti. Müsabaka her iki takım içinde kazanılacak ya da kaybedilecek puanlar açısından önemliydi.
Maç ilk düdüğünden son düdüğüne, ilk sayısından son sayısına kadar çekişmeli heyecanlı ve stres doluydu.  Bazen sinirlere bile hâkim olunamayan anlarda vardı. Ama bolca uzun rallilerin olduğu güzel voleybol vardı. Maçın ilk seti de diğer setler başa baş geçti. Karşılıklı alınan sayılar sonunda teknik molaya 11-12 önde giren konuk ekip Büyükçekmece Voleybol Akademi oldu. Teknik moladan iyi dönen ve seri sayılar kazanan Çanakkale Belediyespor oldu. Skor 17-14 olduğunda konuk ekibin 1. molası geldi.  Ama moladan istediğini alamayan Büyükçekmece 20-17 de 2. molasını da aldı. Bu kez mola işe yaradı fark kapanıp eşitlik gelince  bu kez mola kullanan Çanakkale Belediyespor oldu. Setin sonuna karşılıklı sayılarla girilince 23-23 de Vedat Hoca da son molasını kullandı. Son iki sayıda daha dikkatli oynayan Çanakkale Belediyespor 25-23 seti kazandı. Setler 1-0. İkinci sette yine karşılıklı sayılarla başladı. Teknik molaya rakip iki sayı farkla önde girdi. Ancak fark dört sayıya ulaşınca Vedat Hoca molasını aldı.  Bu arada maç esnasında tartışmalı pozisyonlarda baş hakem hanımefendi neredeyse tüm takdir haklarını rakip takım lehine kullanmaya başladı. Hatta rakip takım hocası yine böyle bir pozisyonda bağırarak hakeme itiraz etti, el kol hareketleri de işin bir başka boyutuydu. Bu tepkiye karşı baş hakem rakip teknik adama sadece sarı kart göstermekle olayı geçiştirdi. Temsilcimiz farkı bir sayıya düşürdüğünde karşıdan mola hamlesi geldi. Fark tekrar açıldığında 16-19 da bu kez mola alan Vedat Hoca oldu. Skor 17-20 de Belediyespor’un haklı blok sayısına bir kılıf uydurarak rakibe hediye etti. İtirazlara rağmen, setin kaderiyle oynadı. Fark kapanacağına biranda açıldı.  Seti alan 21-25 ile Büyükçekmece Voleybol Akademi oldu. 1-1.
Üçüncü set yine tartışmalı hakem kararıyla başladı. Çizgi hakeminin içerde gösterdiği topu ben gördüm diyerek   sayıyı rakibe hediye etmesiyle başladı. Ancak teknik molaya önde giren Çanakkale Belediyespor oldu 12-10. Set sonun kadar karşılıklı sayılar ve kora kor bir mücadele vardı. 22-20 de rakibin 1.molası geldi. Mola dönüşü bir sayı daha kaybedince, 2. mola geldi. Bu kez arka arkaya iki sayı kaybedilince molayı alan temsilcimiz oldu. Molayı iyi değerlendiren Boğazın Sultanları seti 25-23 kazandı. Setler 2-1. Maçın 4. Setine hızlı başlayan   Vedat Hoca’nın öğrencileri oldu. 5-1 de rakibin molası geldi. Ancak moladan hızlı dönen ve 6 sayılık seriyle dönen Büyükçekmece ’li oyuncular oldu. 5-7 de Çanakkale Belediye’nin molası geldi. Ancak fark erimedi teknik molaya konuk ekip 8-12 önde girdi. Bu arada baş hakemin tartışmalı ve hatalı kararları bu sette de devam etti.  Ancak bu kez ilk üç setin aksine kararlar temsilcimiz lehine çıkmaya başladı. Baş Hakem adeta ilk üç setteki hatalarını kapatmak istercesine yani  eyyam yaparak hataları bu kez bizim lehimize yapmaya başladı. İlk setlerde rakip hocaya gösterdiği esneklik ve verdiği tavizlerden dolayı konuk teknik adam her şeye itiraz etmeye aşırı tepki göstermeye başladı. Skor 22-20 de tartışmalı bir pozisyonda konuk hoca kontrolünü iyice kaybetti. Hakem önce aşırı tepkiden dolayı kırmızı kart göstererek bir ceza puanı verdi. Buna iyice sinirlenen hocayı, oyuncuları bile hocalarını tutmakta zorlanınca, bu kez hakem onu sahadan attı. Skor 23-23 iken yine bu kez çizgi hakeminin iki (tribünlerdeki birçok kişinin de topun içeride olduğunu gördüğü) topu  dışarda göstererek sayılar eyyam yapılarak temsilcimize verildi. Seti 25-23 maçı da 3-1 lik skorla Belediyespor kazandı.  Burada yanlış anlaşılmasın maçı ve 4. Seti Belediyespor hak etmeden kazandı demiyorum Aksine hakemler maçı baştan itibaren adil yönetselerdi maçı temsilcimiz çok rahat 3-0 kazanacaktı. Başhakem yaptığı hatalarla maçın kaderini etkileyecek kararların çoğunu rakip lehinde kullandı. Maçın kötüsü bence başhakemdi. Maçın son düdüğü ile saha biranda karıştı. Rakip takımın istatistiklerini tutan yardımcı hocalar son düdükle saha içine daldılar. Bu arada rakip hocada oturduğu kırmızı kart sandalyesinde hızla fırlayarak hakeme doğru sert bir tepki verdi. Ancak maçın son sayılarında, sahadaki gerginliği fark eden Emniyet kuvvetleri çoktan sahadaki yerlerini almışlardı.  Maçın bitimiyle gerek istatistikçilerle oyuncular arasına, gerekse rakip hocayla hakemler arasında giren polis olaylar büyümeden engelledi. Hakemin iki takım açısından da kötü yönetimi az daha karakolda bitecekti ama maç sonunu öngören Polis Sahaya indi, olayları önledi. Olayların önlenmesinde tedbir alan başta Emniyet müdür ve amirlerini Polis memuru arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum ve teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.