Sayın okurlarım ben bu ülkede saniye saniye, saat saat, yıl yıl 2 ay sonra inşallah 83 yaşıma gireceğim insan yaşantımızda öyle değişiklikler oluyor ki biz 5 kardeş idik.

 

  1. Küçük ablam 2008 de öldü, büyük ablam 3 Eylül 2022’de 88 yaşında öldü, 2 erkek kardeşim Uzunköprü’de 20 senedir görüşmüyorum. Görüşlerimiz çok farklı. Allah’ıma şükürler olsun ilkokul öğretmenlerimizden olsun ortaokul öğretmenlerimizden olsun son derece iyi eğitim almışım. Ayrıca ninem vardı. Bak kızanım bir suç işlediğin zaman öküzün boynuza girsen devlet seni mutlaka yakalar, diyordu. Bir zamanlar Türkiye’nin sanki sahibi yoktu herkesin işlediği suç yanına kar kalırdı gibi ne cinayetler artık aradan 20 senede geçse ve dünyanın öbür ucunda da olsa yakalanıp geliyor. Güçlü bir devletimiz var. Ancak çok çeşitli badirelerden sonra yüzüncü yılında da olsa.
  2. Başlık attım bazen Çaşemder korosunda şırlan yağı bilen var mı diye çokları bilmiyor. O zaman sen sınıfta kaldın şırlan yağı susam yağı olup, her yerde 2 değirmen taşı arasında ata gözlük takılık başı dönmesin küçücük bir daire etrafında döner dururda devamlı yol aldığını sanır.
  3. 1915 Çanakkale Köprüsü daha temelleri atılmadan aşırı bir muhalefet öyle ki sanki herkesin peşinde biri seni takip ediyor. 5 sene kadar önce oğlum İstanbul Maltepe’de ikamet ediyor. Ataşehir’den koç otobüsleri kalkıyor Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçenden bilet alındı. Çok muazzam yük kamyonları tırlar çevre yollarından geçiyor. İstanbul trafiğini aksatmıyor. Geldim Çanakkale Esenler de yakın marketten alışverişi çalışan arkadaşla hemen birkaç saniye sohbet köprüden geçtiğimi söyler söylemez ne zaman gitmiş dükkana arkamdaki genç siz Atatürk düşmanısınız her yeri İmam Hatip doldurdunuz köprü için her gün şu kadar para ödeniyor vs. vs.
  4. Sayın Bakan Adil Bey Çanakkale Köprüsü’nden ne kadar çok yararlanıldığı Malkara’dan ayrılan yol ile mesafenin kısaldığını anlatmış. Sayın yazarımız 30 Ağustos mahalli gazetede ana başlığında her gün 8,5 milyonun zararını açıklamayı unutmuş diyor. Sayın okurlarım köprü bir lüks değil bir ihtiyaç izliyorum. Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımız kapı kule sınır kapısından şu kadar rekor seviyede tatil için geçtiler. Haberi en az 6 saat gemi kuyruğunda bekleniyordu. Kızım İstanbul’da bankacı 26 Ağustos Cuma mesai sonu aracı ile Çanakkale’ye geldi. 27 Cumartesi Geyikli İskelesindeyiz. Bozcaada’ya o kadar talep 3. Gemiyi vermişler. 9 gemisi doldu hareket 9,5 gemisine 2. Olarak bindik. Artık yol ve zaman çok avantajlı durumda pozitif düşüncelere selam olsun.