Aslında hiç de mübalağa edilmemiş ve ülkemizin her köşesi saklı bir cennet insanlarımızın mali yapıları her geçen gün artıyor ve turlar veya özel araçları ile ülkemizin her tarafı geziliyor.

Geziler daha çok bayan ağırlıklı oluyor. Onlar her şeyi değerlendirmede çok ustalar.
Hikayenin aslı: Kızım İstanbul’un bir beldesinde banka görevlisi olup 26 Cuma mesaisi sonu özel aracı ile hareket ediyor ‘Uykum geldi’ diyor benzin istasyonunun müsait bir yerinde bir saat kadar uyuyup (köprü çok önemli bir geçit, hiç beklemiyorsun) saat 01.30’da Çanakkale’deki evimize geldi. Saat 07.00 27.08.22 Cumartesi Salı pazarının kahvaltı yerinde 20 tane lokma ve Bozcaada’ya hareket… Çimento fabrikasının oradan sola dönüp Aktepe köyü üzerinden 10 km kadar kısalıyor. Son zamanlarda iki defa çok güzel yağmur oldu. Yolun her iki tarafındaki zeytinlikler çok ustaca budanmış olup zeytinler irileşmiş inşallah bu sene çok bereketli bir yıl olacak. Ağustos ayı yağmurları çok iyi oldu yoksa ‘Ağaçlar bu ay bakabileceği zeytini bırakıp diğerlerini silker’ derler. Yol boyunca 7-8 armut ağacına rastladık hiç toplanmamış ve Geyikli’ye çevre yolundan ilk defa rastladım. Yuvarlak bir metal üzerinde ‘Geyikli Kuzey Ege’nin saklı cenneti’ yazıyor. Tepeye geldik iki tane site henüz boş, daha yukarıda yalı evleri oradan bakınca sağ tarafta Yunanistan, Dedeağaç kıyıları, Çanakkale’de Boğaz’ın girişi Semadirek Adası. Tam batıda Aynaroz Yarımadası’ndaki 2040 metrelik Athos Adası, Limni, Gökçeada, Midilli. Güneydoğu’da Kazdağları ve her tarafı 360 derece değişik manzara görürsün.
Geyikli iskelesine geldik. İskelede 2 gemi hazır bekliyor. Turlarla gelen yolcular yürüyerek gemiye gidiş geliş bileti 30 lira ödüyorlar. Biz taksi içinde şoför hariç, ben ve eşim için 300 araç+20 lira ödendi. İlk gemi doldu hareket etti. Bizler 2. gemiye ikinci olarak girdik. Sağ tarafta bir grup var, yaya grubu, sordum: Marmaris’ten 40 kişiyiz’ dediler. Bayan ağırlıklı… Yine bir yolcu gemisi özel deniz araçları filikalarla yolcularını adaya çıkarıyorlar. Çavaz Üzümü ve siyah sofralık üzüm kilosu 25 lira . Evimize geldik. Oğlum ve gelin sofra hazırlamışlar. Kızımın eşi ve oğlu adada kalıyor. Lokmalar çok güzel olmuş çok güzel bir kahvaltı. Velhasıl çok güzel bir ada turuna selamlar…