1953 yılında Uzunköprü’den Ezine’ye taşındık. Ben ortaokul ikinci sınıftan 3. Sınıfa Ezine’de başladım.


 
 

  1. 1953 yılında Uzunköprü’den Ezine’ye taşındık. Ben ortaokul ikinci sınıftan 3. Sınıfa Ezine’de başladım. Ortaokul öğretmenlerimiz son derece kaliteli idi ve Türkiye’de o zamanlar hiçbir baraj yoktu. Yabancı ülke uzmanları gelip yaptıkları araştırmalarda ‘Bu sular akar mı akar, siz de bakar mı bakar’ derlerdi. O zamanlar yağmurlar çok düzenli yağardı daha sonraları barajlar yapılmaya başladı. Sulama, içme ve kullanma suları olarak ihtiyaçlarımızı gideriyoruz, yeterli oluyor.
  2.  Bir gün coğrafya dersi bayan öğretmenimiz Kazdağları’nda çok zengin altın madeni yatakları olduğundan ve Menderes Çayı’nın kumlarında pul pul altın zerreciklerinin parladığından fakat şuan bunları işleyecek teknolojinin gelişmediğinden işletilemediğinden ancak gelecekte bunların çıkarılması ile ülkemizin çok gelişeceğinden bahsediyordu. Evet teknolojimiz olsun her şey o kadar gelişti ki, hesaplayamadığımız çok önemli olan siyaset hastalığımız. Her şeye muhalefet etmek, ülkemizin üstün menfaatleri, çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini dahi hiçe saymak, daha sonra meydanlarda ‘Geçinemiyoruz’ açıklamalarında bulunarak işi yavaşlatmak vs. vs. gibi eylemlerde bulunmak.
  3. Her ne kadar madenciliğe karşı gelinse de yine de 2021 yılında değişik madenlerden bilhassa mermer Elazığ’ın vişne mermeri. Ayrıca bugün Amasya 2 kat mermerciliğinden ayda yetmiş beş bin metre kare üretip önemli kısmının ihracata yönelik olup  Altı milyar dolar ihracatımız olduğudur.
  4. Yine de engellemelere rağmen bazı altın madeni şirketlerimiz yurdumuzun çeşitli bölgelerinden önemli miktarda altını ülkemize kazandırmaktadır. Yakın bir genç bayan tanıdığım evlenip eşinin işi dolayısıyla  Elazığ’ın İliç ilçesinde bulunuyor. Arada telefon görüşmelerimizde İliç’te aktif olarak altın çıkarıldığını, orada Türk mühendis ve işçilerinin yüksek maaşlı çalıştıklarını, yöre halkına çok büyük kazançlar bırakıldığını anlatıyor. Ülkemiz bir çok madenler bakımından zengin olup ve sırası gelip İnşallah ileri ülkeler sınıfına geleceğimizi kuvvetle tahmin ediyorum. Pozitif düşünenlere selam olsun.