Şu ana kadar köprüden geçenlerden tek bir kişinin dahi fiyatlardan şikayetçi olduğunu duymadım. En pahalı şeyin zaman olduğu hakikatidir.

 

  1. Sayın izleyicilerim bir atasözü vardı. Hoppala paşam Malkara Keşan şu ana kadar köprüden geçenlerden tek bir kişinin dahi fiyatlardan şikayetçi olduğunu duymadım. En pahalı şeyin zaman olduğu hakikatidir. Sayın Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Bey Sayın Hülya Esen’in TON TV gündem programı 15 Mayıs 2022 Pazar günkü programında 1915 köprüsü hakkında bizim köprüye karşı değil anlaşmalara karşı partimizin siyasi görüşünde olduğunu ancak Bozcaada adamız için ulaşımda çok büyük kolaylık sağlandığını yine de en pahalı olayın zaman olduğunu açıkladı.
  2. Kızım İstanbul’da banka görevlisi olup, Bozcaada’da miras yoluyla annesine kalan evde tatilini geçirmekte olup, 12 Temmuz Salı yarın mesaisi olan Çarşamba gününe yetişecek. Saat 14.00 biz anne ve babası Çanakkale’deki ikametimize uğradı. Saat 16.00’da ayrıldı. Artık diyor yok çok kısaldı hemen Malkara Tekirdağ İstanbul ve Perşembe günü mesai sonu tekrar aracı ile saat 18.00’de çıkıp gece Bozcaada’ya son seferi olan gemiye saat 23’te yetiştim diyor. Aracı iskelede bırakıp İstanbul’daki mesaisine gidip gelecek eşi emekli oğlu ile ada da yazı geçirecekler.
  3. Dün 17 Temmuz Pazar yurtdışından gelen 44 bin kusur gurbetçinin vatana intikal ettiğini izinli olarak artık gemi kuyruğu yok herkes bir an önce ailesine kavuşuyor. Gurbetçilerimiz içinde çok büyük kolaylıklar oluştu. İzinlerinin önemli kısımları arabalı kuyruklarında geçiyordu. İleri ülkelerde Fransa gibi hava yolları grevi varmış. İnsanlar terminallerde bekleşiyorlar. Ayrıca 15 Temmuz Cuma günü 543 adet uçak seferi düzenlenmiş. Bu yolculularda bir günde 260,632 yolcu taşınmıştır. Türkiye’miz her konuda son derece şanslı olduğudur. Fransa, Almanya, İtalya gibi ileri ülkeler sınıfında olanlar teknolojilerinin geri planlarda kaldığı çok büyük yatırımlara ihtiyaç olduğu sık sık gündeme getirilmektedir. Ayrıca teknoloji ile birlikte ülkemizde yöresel özellikleri olan üretimleri 163 coğrafi işaret almıştır. Üretilenler son derece lezzetlidir.
  4. Ülkemizde her nedense her yapılan ve ihtiyaç olan yatırımlara aşırı derecede muhalefet edilmektedir. Çanakkale ilimizin çok büyük ihtiyacı olan modern bir mezbahası dahi mevcut değildir. Kurban günlerinde inançlı kişilerin kurbanlıkların kesiminde çok büyük ve hijyen dışı olanlar da bu görevi yerine getirebildikleri üzücü bir hakikattir.
  5. Bu ülkede köprüye karşı bir ilçemiz varsa Keşan’dır. Hoppala paşam Malkara Keşan deniliyordu. İsyan bayrağını çekecek olan Keşanlı aklıselim insanlarımız böyle bir davranış sergilemediğine göre köprü tam ve net olarak varlığı onaylanmıştır. Selamlar olsun.