ÇASEMDER TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ 2 Haziran Perşembe saat 20.30’da ÇOMÜ/İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi Salonunda Yasemin Açıkgöz’ün sunuculuğunu yaptığı ve Sayın Koro Şefimiz Osman Erkan beyin...

 

  1. ÇASEMDER TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ 2 Haziran Perşembe saat 20.30’da ÇOMÜ/İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi Salonunda Yasemin Açıkgöz’ün sunuculuğunu yaptığı ve Sayın Koro Şefimiz Osman Erkan beyin yönettiği on adet saz sanatçısı on dokuz bayan ve on iki erkek koristten müteşekkil koromuz nihavent, hicaz, hüzzam ve uşak makamındaki eserlerden müteşekkil koromuz yirmi beş solo ve koro şarkıları epey kalabalık bir topluluğu icra eylemiştir. Koromuzun en büyük sürprizi ve Sunucu Yasemin Hanımın da ‘’TÜRK SANAT MÜZİĞİ ŞAHESERLERİNDEN OLAN GAZEL FORMU’’ Çanakkale’mizde ilk defa bir Bayan CANAN GÜNEL tarafından uşak makamında ki ‘’Bir Güneş ki Doğmayacak’’ şarkı arasında iki satırlık gazeli çok güzel okumuş olup, seyircilerden büyük beğeni kazarak çok büyük alkış almıştır. Gazel formu inşallah devam eder.
  2. Sayın Ahmet Kaşıkçının, Sebahattin Ali’nin Başın Öne Eğilmesin üç bölümlük şarkı sonunda ‘’Kurşun Ata Ata Biter’’ ‘’Yollar Gide Gide Biter’’ ‘’Mahkum Yata Yata Biter’’ ‘’Aldırma Gönül Aldırma’’ şarkısını on beş dakikalık arada Sayın Ahmet Bey Mahkum Yata Yata biter ne demek her geçen gün hürriyete kavuşma manası mıdır veya yata yata sıhhin, ruhen ve aleyhte gelişen iç dünyamızın kuruntuları ile mi biter hadi bakalım ver cevabını dedim güldü bir şey demedi.
  3. Görevli iken bazı mahkumlardan dinlemiştim. Bir adamı öldürdün seni kanı tutar oradan ayrılamazsın der. Ayrıca mahkemelerce bir ceza almışsın ama her geçen gün daha sakin daha olgun düşündükçe bir de haksız yere ise esas insanın içindeki mahkeme seni kemirir diye duymuştum.
  4. Her ne olursa olsun dinimizce en büyük ibadetin ‘’Sözün Güzelini Söyleme’’ olduğunu bizlerde sözün en güzelini söylemede bir grup oluşturduğumuzu Sayın Hakim Erdem MİRİCİ Beyin iki bin on dört yılında koromuza dahil olup konserde Zeki Müren’e ait solo olarak bir tek şarkı sonu hemen Sayıştay üyeliğine atandığını kendisine 6 ay evvel gelip üç veya dört şarkı söyleseydiniz bugün Adalet Bakanı idiniz. Koltukta size yakışırdı, diyorum. Ben 2012 yılında koroya dahil oldum. Bugün ilimizin en Saygın İşte Çanakkale Gazetesi’ne iki seneye yakın köşe yazarı oldum. Görüş ve düşüncelerim son derece isabetli. Sözün güzelini söyleyenlere selam olsun.