5 Haziran 2022 Pazar. Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemi castORA 140 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ki gemi bugün İstanbul Boğazı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün altından geçişi görüntüleniyordu

 

  1. 5 Haziran 2022 Pazar. Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemi CASTORA 140 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ki gemi bugün İstanbul Boğazı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün altından geçişi görüntüleniyordu. Gemi doğalgazı esas yerinden boruları döşeyerek 170 km. uzaklıkta ki filyol depolama merkezine taşınmasına esas boruları döşeyecektir. İnşallah Türkiye’mizde ki bu doğalgazı bizler daha ucuza yakmış olacağız.
  2. Türkiye’miz maalesef ateş çemberi arasında kalmış olup, kontrol altına alınmak 195 kilometrelik İRAN sınırına modern beton set çekilmekte ve 40 kilometresi tamamlanmış vaziyettedir. Evvela hendekler açılıyor. Daha sonra yapıldığı yerden 10 tonluk beton bloklar yan yana yerleştiriyorlar. Arada bir gözetleme kuleleri dış kısmı hendeklere su doldurulacak setlerin önüne asfalt yol ve tamamlandığı zaman 195 kilometrelik İran sınırı tamamen kontrolümüz içine alınacaktır. Ayrıca güney illerimizde de bu işlemleri yapımı devam edecektir. Her geçen günler yapımı devam ederken yapılan eserleri seyrediyoruz.
  3. İlimiz ÇOMÜ Deniz Bilimleri Fakültesinden adını hatırlayamadığım Sayın Öğretim Görevlisi Marmara Deniz’inin bilhassa Çorlu’da ki ve bütün Marmara Deniz’i etrafındaki fabrikaların atık suları ve bazı gemilerin kirli sularını denize döktükleri (birisi havadan çekimle yakalandı ve epey ceza ödedi) son derece kirlenmiş olup, Karadeniz ve Ege Deniz’i arasında kısır döngü içinde hareket edip oksijenin iyice azaldığı ve balık üretim merkezi olan denizin artık üretemez açıklamaları üzere devlet yöneticileri bu haberler üzerine su arıtma tesisleri yapılarak denize temiz suların salınması ile denizin temizlenmesi yoluna gidileceği açıklanmıştır.
Geçen gün Tekirdağ’da bir dereden simsiyah sular akıyordu. Çokta güzel görüntülenmiş dere yatağının önü kapkara kesilmiş ve bu suyun bu dereden sık sık aktığı söylenmişti. 7 Haziran Dünya Çevre Temizliği dolayısı ile dalgıçlar bazı yerlerde deniz dibindeki maddeleri çıkarıp deniz içi çevre temizliği ve birçok deniz sahilleri de bazı dernek okul belediye vs. bir araya gelerek gerekli çevre temizlikleri yapılarak yaklaşmakta olan mevsime hazırlıklar gerçekleşmektedir. Maalesef kendi ellerimizle doğayı ve çevreyi kirletmekteyiz. Geçen sene sellerde yıkılan Ezine Çayı üzerinde ki bozkurtta köprü yapılarak ulaşıma açılmıştır.