İlimizin haberciler neferlerinin Olağan Genel Kurul Toplantısının merkez ve ilçelerinde 200’e yakın üyesi bulunan Gazeteciler Cemiyetinin Genel Kurulunun...

  1. İlimizin haberciler neferlerinin Olağan Genel Kurul Toplantısının merkez ve ilçelerinde 200’e yakın üyesi bulunan Gazeteciler Cemiyetinin Genel Kurulunun Büyük Truva Otelinde gerçekleşen seçimi yine 3. kez Cemiyet Başkanı Sayın Hafize Akıncı’nın kazanması son derece isabet olmuş. Eşi Sayın İsmet Akıncı Boğaz Medya Basın Yayın Mat. Rek. Tur. Hay. Tic. Ltd. Şti. İmtiyaz Sahibi ve kızları Sayın Beril hanımın da İşte Çanakkale Gazetesi’nde görevli olduğunu biliyorum.
  2. Habercilik hakikaten kutsal bir meslek olup, düşünceler görüşler siyaset ve çeşitli konularda ki haberler gazeteler vasıtası ile halka iletilmektedir. Bazen harp muhabirleri büyük tehlikeler içinde haberleri ulaştırmaktadırlar. Seyrekte olsa kasti olarak öldürülmektedirler. İşte Cemal Kaşıkçı cinayeti girdiği yerden çıkamadı ve ülkemizin itibarı da son derece sarsılacaktı. Fakat bir yerde nişanlısı bu olayın aydınlatılmasında büyük rol oynamıştır. Suçluların cezaları ne oldu pek bilmiyorum.
  3. Uzun zamandan beri güney sınırlarımızdan en canlı şekilde TRT a muhabiri Sayın Bülent Çulluoğlu her sabah haberlerde çekim ekibi ile çok güzel haberler vermektedir. Ayrıca görsel olarak da çok güzel bilgi sahibi oluyoruz. Mesela dün sabah PKK ve YPG’ lilerin 500 metre kadar ileride ki yerlerini gösteriyor. Dümdüz araziler yıllardan beri ekilip, dikilemiyor. Zeytin ağaçları olduklarını kuvvetle tahmin ediyorum. Oraların üretici insanları darmadağın olmuş perişan haldeler. Bayırda buğday depolama siloları 12 büyük parçadan oluşuyor. Oranın üretken insanları demek o silolar buğdayla dolduruluyormuş. Şimdi etrafında anarşistler dolaşıyor. Fransa’nın LAFARGE Çimento Şirketi çimentolar verip tüneller yapılmış. Türkiye’ye karşı inşallah daha önce alınan kararlar neticesi PKK’lılar 30 kilometre derinliğe itilip sınırlarımıza yerleşim yerleri yapılacaktır.
Bugün 9 Haziran Perşembe Yunan hücumbotları en az 70 kişilik içi insan dolu lastik bota halat bağlayıp karasularımıza çekiliyor derken Edremit’ten kalkan hücumbotlarımız bizimkilerden daha büyük iki Yunan hücumbotuna hamleler yaparak onları kaçırdı. Çanakkaleli TRT Haberin Sayın Muhabiri Altuğ Acer bu görüntüleri haber yapıp yayınlıyordu. Sayın Gazeteciler Cemiyeti ve ilgilileri artan her türlü girdi fiyatları ile yayıncılığın çok güçleştiğini açıklamakta olup, inşallah yakın zamanda her şeyin normale dönmesi dilekleri ile.