İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSUNUN İÇDAŞ KARA YUSUF KONGRE MERKEZİNDEKİ KONSERİ

  1. 24 Mayıs 2022 SALI GECESİ ŞEF VEYSEL MASHAR YAVAŞ yönetiminde sunucu ve koro başkanı Gülümser Ölmez’in iştiraki ile 73 kişilik bay ve bayan koristleri ve 14 kişilik enstrümandan müteşekkil koro saat 20.30 da ve çok kalabalık seyirci topluluğu önünde perde açılarak Refik Fersan’ın hicaz peşrevi ile icraya başladı. 6 adet şarkı koro ve 5 adet şarkı solo olarak icra edilerek ve birinci perde kapandı. 15 dakikalık ara nağmeden sonra Kompos Efendinin uşak peşrevi yine saz heyetinin sanatkarhanesi ile 6 adet koro ve 5 adet gayet güzel icra edilen konser nihayet bulmadan ben ayrıldım. Toplu taşıta binmek için bir arkadaş bana yardımcı oldu. Toplu Taşıma İl Kültür Valiliğine bağlı imiş. Valilik yalnız ulaşımın sağlanması demiş. Yazısında dönüşümü yazmamışlar nasıl mesuliyet alsınlarmış.
  2. Bende kendimi bir şeyler biliyor sanmıştım, ama ne mümkün. Aşağı durağa indik normal sefer bekliyoruz. Bayanlar ne kadar çok biliyorlarmış. Valilik atama imiş. Başkanlık seçilmişlerdenmiş. Tabi başkanın sözü geçer deniliyor. Bayanın biri belediyeden şirkete geçen araçların plakası siyah. Araç sahipliğinden geçenlerin beyaz imiş. Toplu taşıma şimdi iki başlı yönetim imiş. Bazen sayın başkanımıza da karşı geliniyormuş. Niye bedavacıları kabullendin diye. Eyvah bekleme anında bilmediklerimizden nelerde varmış neler. Neyse normal seferi yapan Ç8 numara geldi. Çoğu ona binip ayrıldı. Daha sonra Ç3 geldi, hepimiz ona bindik ve Seyit Onbaşı durağında inip evime kavuştum.
  3. Yorum: Ne yazık ki siyasi düşünceler kötü huylu kanser hücresi gibi nasıl insan vücudunu sarıyor ise 82 yaş ve 6 ay fazlası var. Bunca yıllar çok dar geçitlerden geçildi. Fakat muhalefetler bu kadar küçülmedi. Bunun çok çeşitlerini görüyorum. Adamın taksisine biniyorum. Bir başlıyor aleyte sayın arkadaş ben buraya gelene kadar kaç tane taksi durağının önünden geçiyorum çoğunun önünde yok hepsi görevde insanlarda para var. 8 lira taşıta vereceğime 25 ilk kalkışa verip sıcakta beklemem, evimin önünde inerim diyor. Ben memnun oluyorum böyle vatandaşların iş yapmalarına diyorum. İşte köprü diyor devlet şu kadar her gün cebinden ödüyor. Çocuklarımız torunlarımız vs. vs. aleyte her neyse de ilimizin medarı iftiharı 7-8 adet Türk Sanat Müziği 3-4 Türk Halk Müziği Tiyatro Bölümleri vs. kuruluşlar bunlar ilimizin özenilip onur ve gurur duyacağı kültür seviyesinin diğer illere göre çok daha yüksek seviyede olduğunu gösterir. Anlayanlara selam olsun. Yakında Beşiktaşlılar Kulübü, Mehmet Gören’in şefliğini yaptığı Bigalılar Derneğinin 2 Haziran İÇDAŞ da ÇASEMDER KOROSUNUN konserleri ile bu yılın konserleri son buluyor.