27 Mayıs günü Cuma pazarına gideceğim, durakta bir de baktım ilan panolarında çiftçimize, toprak sahiplerine ücretsiz toprak analizi ve tahlil laboratuvarının...

1 27 Mayıs günü Cuma pazarına gideceğim, durakta bir de baktım ilan panolarında çiftçimize, toprak sahiplerine ücretsiz toprak analizi ve tahlil laboratuvarının kurulduğu ilanı asılması beni son derece memnun etti. Uzay TV’larının bazı illerinde de böyle insana ve insanlığa yararlı görevlerin ihya edilmesi birim alanda daha fazla ve kaliteli ürün alınmasına esas bu gibi görevleri görev listesine ilave etmesi İnşallah en güzel ibadet yerine geçer. Ayrıca bu Cuma pazarda birçok ürünün fiyatı çok güzel ve fiyatları düşmüştü. Bir hafta önce 10 liraya aldığım taze bakla bu hafta 4 liradan olunca 2.5 kilo aldım bol bol iç bakla yemeği oldu. Ayrıca çeşmeli kapının girişinin önünde kirazı 10 liradan aldım. İnşallah bu yıl çok bereketli bir yıl olur.
2 Ekmeğini taştan çıkaranlar.
Eskilerin söylediği bir tabirdir bu ‘Ekmeğini taştan çıkaranlar.’ 28 Mayıs Cumartesi saat 10:00, bir sela okundu ve cenaze namazı ve vatandaşlar için görevli minibüs ve mezarlık hemen giriş kapısına yakın çeşme kurulmuş son iki aydır gelmediğim için burada yine 50’ye yakın defin olmuş. Aynı anda 3 cenaze gömülecek minibüs görevlisi arkadaşla konuşuyoruz geçen sene de konuşurduk ‘Ben bir mobilet motoru, bir odun kesme motoru aldım Trakya’da köylere odun kesmeye giderdim’ diyor. Birçok köyü isim isim sayıyor. Ben de birden hatırladım. ‘Babamın 5 tonluk Auistin kamyonu vardı , köylere giderdik harçlık için. Babam Köylerden bir çuval buğday, mısır vs. alır 25 kuruştan ilçede tüccara 28 kuruştan satar. Böyle bir geçim sağlanırdı da o köyler birbirini, iyi tanıyor. Falanca köy çıvgar yapar, şu köy Bulgaristan’dan gelme bize göre çiftçiliği iyi biliyor. ‘Tarla ağustos güneşini görecek’ derler toprağın iyi yanması verimi artırıyor demek ki. Ben de çocuk birçok şeyi hatırlıyorum.
Kabristan görevlisi Melih ‘Ada Saranlı Köyü’ dedi . Meriç ve Ergene nehirlerinin birleştiği yerin arasında kalan yer. Annemleri de götürmüştü babam Meriç-Ergene nehirleri taşar. Bir karış mil 18 kilo bir kök pancarın geldiğini konuşmalardan hatırlıyorum. Melih o köylerden  biriktirdiği paralarla bir minibüs alıp şimdi 4 minibüsleri olduğunu, bu kabristan mezarlık hizmetlerini belediyeden  ihale edip bu yolla aldıklarını, cenazelere belediyeden bir hizmet olarak bu araçların görevlendirildiğini  ve bu sosyal hizmetten de çok memnun olduğumu arz ederim.