Mısır Meliki bir rüya gördü.

  1. Mısır Meliki bir rüya gördü. 7 semiz ineği 7 zayıf inek yedi 7 yeşil başak ile 7 kuru başak ey kahinler rüyamı tabir edin dedi. Bizler rüya tabircileri değiliz dediler.
  2. Hikaye: Yusuf’u kardeşleri kıskanıyorlardı. Babam onu bizden çok seviyor onu öldürelim. Biri yok dedi. Bir kuyunun içine bıraktılar. Kervan geçiyordu aaa bir çocuk dediler ve Mısır’da çok ucuza sattılar. Alan karısına buna iyi bak bize ileride belkide yardımcı olur. Belki evlat ediniriz dedi. Yusuf ergenlik çağına geldiğinde Allah biz ona ilim hikmet verdik dedi. Evin kadını Yusuf’u kendine ram etmek istedi. Yusuf kocan benim efendimdir, ona hıyanet edemem dedi. Şehrin kadınları bu olayı duyup Melik’in karısına bunu yakıştıramadık dediler. Melik’in karısı o kadınları davet etti çok büyük hazırlıklar hazırladı. Davet esnasında onlara tabaklar içinde meyveler ve ellerine bıçaklar verdi. Yusuf’a çık dedi. Yusuf çıktı eyvah dünyada bütün güzellikler ikiye olup yarısı Yusuf’a diğer yarısı bütün insanlara. Kadınlar kendinden geçip ellerini kestiler. Ev sahibi kadın eğer benim dediğimi yapmazsa zindana atılacak dedi ve Yusuf zindana girdi.
  3. Yusuf zindan da iki mahkumun rüyasını tabir etti. Birine sen asılacaksın dedi. Öbürüne sen kurtulacaksın dedi. Kurtulan Melik’e giderek senin bu rüyanı tabir edecek bir kişi zindandadır dedi. Bunun üzerine Yusuf zindandan çıkarılır.
  4. Melik o kadınları ve kasını topladı siz Yusuf’ta ne fenalık gördünüz dedi. Haşa biz bir fenalık görmedik karı ona iftira eden benim suçlusu benim dedi.
  5. Hz. Yusuf Melik’e rüyasını şu şekilde yorumladı. Tam yedi yıl üst üste çok bereketli yıllar olup, ekin fazlalıklarını başağında bırakarak ve tohumluk ayırarak birikimler sağlanmalı ve bu yedi bolluk sonunda tam yedi yıl üst üste kurak yıl kıtlık olacak. Bu birikenleri tam yedi yıl boyunca idare edip tekrar yağmurlara kavuşup bolluk ve bereketli yıllara ereceğiz. Melik hazinesinin başına Yusuf’u görevli atadı. Bir ara kardeşleri de geldiler. Yusuf bugün başa kakma yok deyip siz cahil iken Yusuf’a ne yaptınız dedi. A sen Yusuf musun dediler. Yusuf yedi kurak yılı çok güzel idare etti.
  6. 2 Şubat Dünya sulak alanlar yılı ilan edilmiş. Bir ibret levhası ve bu kıtlığın daha evvel ki din kitapları sahifelerinde de yazılı olup Kuran’da da yazılıdır.
  7. Sayın okuyanlardan bayanlar bu yazımı ve birlikte gelecek ve geçmiş dönemde 10 adet yazımı okuyanının ismet isteyenin ismeti kısmet isteyenin kısmeti açılacaktır. İsmete kısmete ihtiyacımız yok diyenlere denizlerde en modern yatı, karada saray yavrusu katı olacaktır. Katiyen boş yok  inananlara selam olsun.