Evet İstanbul Kartal Maltepe’de ikamet eden emekli oğlum ve öğretmen olan eşi ara tatil dolayısı ile 2 günlüğüne ziyaretimize geldiler.

 
1) Araçları var. Ben de dedim oğlum annen ve ben artık pek çıkamıyoruz. Hep birlikte dışarıda yiyelim, neresi Köfteci Yusuf’a dedim, onlar daha iyi biliyorlar telefon edip masa ayırttılar, yarım saat önce geldik eyvah bir kuyruk. Masa ayırtmayanlar sıraya girmişler yerimize oturduk ayrıca göz gezdiriyorum bazı genç bayanlar oruçlu olacaklar ki ezanı bekliyorlar. Masalara oruç bozmaya zeytin ve tabaklara özel ezme ve iki ayrı tabakta bol salata özel şişelerden özel kapaklı zeytinyağı sipariş alıp bütün yiyecekler ve içecekler yazılı belge. Köfte, döner dürüm, ayran kağıda hemen işaretleniyor. Daha sonra ben istemedim 3 tane kaymaklı ekmek kadayıfı 6 adet yarım litrelik su herhalde müesseseden bitiminde hemen garsonlar çay ikram ediyorlar. Belki içerisi dışarısı balkonda 100den fazla masa ve garsonlar masalara bittikçe dörtte bir kesilmiş pide bırakıyor. Çok kalabalık. Hizmet eden bir personel oğluma 400 lira vermiştim ‘Artanı iade edersin’ dedimdi. Hesap 300 liradan biraz aşağı kişi başı 60 lira civarı çok normal buldum.
2 Şimdi insanlarımız bir yere oturduğu zaman acaba nasıl kazıklanacağım endişesine düşmeyeceği güvenilir mekanlar arıyor. Köfteci Yusuf Türkiye’nin birçok yerine dağılmış çok güzel hizmet en küçük bir endişen yok.
3 3 sene kadar evvel hanımın dayısının oğlu ilçe dışında koyun damlarını özel turistik amaçlı çevirdi oturduğun yerden uzaktan geçen gemileri görüyorsun orada hazır bulunan halinden belli güngörmüş biri ‘Burası İtalya’da meşhur turistik Toskana Vadisi’ni andırıyor ve orada deniz yok burası daha güzel’ dedi. Ben Gökçeada’dan bahsetmiştim diğer bir arkadaş orada İstanbul’dan müşteri imiş hanımı ve çocukları var. Dedi İstanbul’da yerini söyledi unlu gıdalar üretiyor ve Gökçeada Tepeköy’de (oraları gezmiştim görevli zamanımda) bayırdan devamlı akan bir dere ve 15 kadar su değirmeni ama şimdi biri faaliyette olup unlu gıdalar sahibi unları bu değirmenlerde öğütüp ürettiklerinde kullanıyormuş çok yıllar önce bu değirmenlerde öğütülen unlar çok lezzetli oluyormuş ağır ağır, yavaş yavaş mesela kaç sene önce Ramazan’da Edirne Selimiye’de teravi için gitmiştik yine bir lokanta belki 30 arkadaş epey bir şeyler yedik İzmir Köfte vs. çok ucuz gelsi. Daha sonra yine özel Edirne ziyareti ciğeri meşhur bir lokanta hanım köfte ben ciğer arada ben köfte o ciğerden aldı. Salatası vs. yine tahminimizden çok ucuz geldi. Bazı yerlerin esnafı kanaatkar sürümden kazanıyor. Selamlar olsun...