Bugün aslında Ramazan’ın on dördü çok önemli bir gün 57’nci Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında altıncı gün olarak Edremit-Eceabat yarışı düzenlendi.

 

  1. Bugün aslında Ramazan’ın on dördü çok önemli bir gün 57’nci Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında altıncı gün olarak Edremit-Eceabat yarışı düzenlendi. 18 Mart Köprüsünden geçildi. Ülkemizi uluslararası düzeyde bundan daha büyük bir tanıtım olamaz. Ülkemizin bütün güzellikleri en güzel şekilde tanıtılmış olup, yarış 57’nci Alay Şehitliği’nde son buldu ve en önemlisi yarışı Avusturalyalı 32 bisiklet nolu CALEP EWAN kazandı. Röportajında adı geçen CALEP EWAN Çanakkale Savaşları biz Avusturalyalılar için çok büyük bir önem arz ettiğini ve her 25 Nisan Anzak çıkarmasını Ülkemizin en büyük bir onuru ve gururu olarak kutladıklarını kendimi bu yarışa çok büyük bir ciddiyet içinde hazırlandığını büyük bir ciddiyetle anlaşmış olduğu daha sonra bazı arkadaşları ile Anzak Koyunu ziyareti ve Atalarının bu topraklarda onurlu bir savaş verdiğini ve bu zaferi onlara hediye ettiğini daha birçok duygularını arz ediyordu.
  2. Önemli notlar ve yorum: 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye bisiklet turu bu yıl Bodrum-Kuşadası 10 Nisan Pazar günü Uluslararası tanınmış bisiklet yarışçıların katılımıyla 240 kişi olarak 202 km. ile başlanmış olup, geçen sene sanıyorum Konya Beyşehir’den etrafı karlı yollar. Alanya ve Akdeniz sahillerinin en önemli turizm merkezlerini de tanıtarak sanıyorum Kuşadası’nda son buldu. Bizler de zamanımız müsait olarak yurdumuzun güzelliklerini bu turlar sayesinde ve her yörenin beldenin de çok çeşitli özelliklerini mesela ‘’elma’’ Türkiye’de elma yetiştiriciliğinin yüzde yedisini üretip ayrıca elma suyu fabrikası bulunduğunu yağlı pehlivan güreşlerinde Kırkpınar’dan 9 sene daha evveliyatı olduğunu. Kumluca ve daha birçok bölgede seracılığın çok modern bir şekilde geliştirilip Türkiye’miz ile dışında daha birçok ülkelere de ihracat yapıp ülkemize döviz kazandırdığını sayamayacağımız kadar daha birçok hususunu ve turizm merkezlerimizi ve Ülkemiz güzelliklerini de bu vesile ile tanıtılmış olup ayrıca o yollarımızın gidiş-geliş olarak ne kadar gelişmiş olduğunu bu vesile ile görmüş oluyoruz. Bu durumdan da çok büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Ülkemizle ne kadar övünsek yine de azdır. Her köşesinde ayrı bir özellik ve güzellik taşıyor bizlere bu ülkeyi canlarını vererek hediye eden atalarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Türk bisikletçilerden de Mustafa SAYAR, Feritcan ŞAMLI, Onur BALKAN, Oğuzhan, Batuhan ÖZGÜR Türkiye güzellikleri beyaz mayoyu sonuna kadar taşıdı. Selam olsun.