turun son günü olan Tekirdağ-İstanbul turu başlamasının ardından yağmurun çiselemeye başlaması ve yolların buz pateni gibi çok kaygan hale gelip 25’inci kilometrede meydana gelen kaza sonucu sporcular

 

  1. Bugün turun son günü olan Tekirdağ-İstanbul turu başlamasının ardından yağmurun çiselemeye başlaması ve yolların buz pateni gibi çok kaygan hale gelip 25’inci kilometrede meydana gelen kaza sonucu sporcuların sağlığı düşünülerek iptal edilmiş olup yine de İstanbul’umuzu tanıtır turun önde bir aracın hızına uyum sağlayarak bisikletler gayet güzel bir disiplin içinde Taksim Meydanı Atatürk Kültür Merkezi önünde nihayet bulan yarışta Sayın Cumhurbaşkanımızı temsilen yardımcısı Fuat Oktay 1966 yılından beri devam eden Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turunun önem ve mahiyetini arz ettikten sonra Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Mehmet Kasapoğlu tarafından Yeni Zelandalı yarışçı Patrick Ewin’in genel klasman yarışçısı ve diğerlerinde 2’inci 3’üncü yarışmacı olup, ayrıca Türkiye güzelliklerini en güzel tanıtımını yapan beyaz mayolu Batuhan Özgur’un seçildiğini ve genel klasmanda Mustafa Sayar’ın 9’uncu olduğu ve madalyaların da Sayın İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın da bulunduğu hiyerarşik düzen dahilinde madalyalar verilmiş olup bu sunumu yapan bayanda çeşitli dillerde yarışın başlangıçtan sonuca kadar ki özelliklerini saymıştır.
  2. Bu 8 etaplık turun çok büyük önemi ve yorumu: Başlamış olduğu 9 Nisan 2022 Cumartesi Bodrum’dan itibaren sonuna kadar bütün yarışları ayrıca ayrı saatlerde de vermiş olduğu yayınları büyük bir zevk ile izledim. Hiçbir zaman görmediğim ve bundan sonrada göremeyeceğim yerleri görmüş olup, bunlar benim için adeta bir gezi turu olmuştur. Bilhassa Karaburun-İzmir Karşıyaka turu ile Gelibolu-Tekirdağ turu hiçte tahmin edemediğim sürprizlerle dolu idi. Çok virajlı ve inişli çıkışlı yollar idi.
  3. Bu turun en enteresan tarafı yabancıların bu Çanakkale savaşlarına karşı ne kadar büyük bir ilgi duydukları hiçbir ilgisi olmadığı halde bu topraklarda savaşan atalarının anısına ne kadar büyük ilgi duyup bu yarışa hazırlandığını anlatan Calep Ewin ve Gelibolu-Tekirdağ turunu devamlı önde götüren Yeni Zelandalı Patrıck Bevin çok büyük bir sürpriz yapmışlardır. Ama ne yazık ki 2 sene öncesinde toplu taşıtlarla 65 yaş üzeri vatandaşlara karşı çok kötü o sui muameleler adımız bedavacılar oldu nerede ise ne şehitler Diyarı bedavacılar diyarı imajı yerleşiyordu ki corona adeta imdada yetişti. Devletimiz hesabını iyi yapmış karşılığını veriyordu. Bir tane muhalefet partili çıkıpta veya her şeye muhalefet edenler çıkıpta bunu tenkit edemedi. Eh ne diyelim felek utansın.