Çanakkale’ nin güzel bir hava yaşadığı hafta sonu meraklıları için Anafartalar spor salonunda enteresan bir maç vardı.

Çanakkale’ nin güzel bir hava yaşadığı hafta sonu meraklıları için Anafartalar spor salonunda enteresan bir maç vardı.
Kadın voleybol 1. Ligi A grubundaki temsilcimiz Çanakkale Belediyespor grup birincisi Antalya temsilcisi Muratpaşa Belediyesini konuk etti.  
 Maçın genel havasına bakılırsa grubunda orta sıralarda yer bulan temsilcimize karşı grup birincisi maçın favorisiydi.  Nitekim ilk set maçın konuk ekibin etkili oyunu sayı farkını açmasıyla devam etti. Set açık sayı farkıyla biteceğini sanan misafir ekibe karşı temsilcimiz setin sonlarına doğru müthiş bir direnç göstererek bitime iki sayı kala eşitliği yakaladı. Daha da ötesi sete öyle bir asıldılar ki seti 27-25 kazanarak Lider Muratpaşa Belediyesini şaşkına çevirdi.1-0
İkinci sette bu kez oyunda ağırlığı olan temsilcimiz Çanakkale Belediyespor du. Setin sonuna kadar temsilcimiz hep öndeydi. Ancak son sayılarda arka arkaya inanılmaz hatalar yapılınca bu kez konuk ekip skorda dengeyi sağladı. Adeta ilk setin aynada yansıması gibi setin sonunda bu kez şaşkına dönen Çanakkale Belediyespor du ve set skoru da 25-27 olurken setlerde 1-1 oluverdi.
Üçüncü set ise spor salonlarında az görülecek bir rezalete tanık oldu. Set öncesi takımlar oyuncu listelerini maçın yardımcı hakemine ve masa hakemlerine verdiler her set öncesi olduğu gibi. Set başladı ve skor 4-5 olduğunda hakemler bir anda maçı durdurdular. Ve sahada bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Çanakkale Belediyespor Kaptanı Şule başhakeme meramını anlatmaya çalışırken Vedat Mekik Hoca, yardımcı hocalarımız Sezgin ve Burak hocalar her biri yardımcı hakeme, masa hakemlerine bir şeyler anlatmaya çalışırken basın tribününde bir şey duyamadık ve ne olduğunu anlayamadık. Tartışmalara maçın gözlemcisi TVF nin temsilcisi de katıldı. Tüm seyircilerde bizlerde olayın ne olduğunu anlamaya çalışırken maç yaklaşık 10 dakika duraksadı. Bu tartışmayla geçen süre sonunda temsilcimizin o ana kadar aldığı 4 sayı silindi. Hakemlerimizin gerek oyuncularımıza gerekse teknik heyete takındıkları tavır ve sayı silmenin getirdiği moral bozukluğu ile sete konsantre olamayan ekibimiz bu seti 14-25 kaybetti. Setler konuk ekip lehine 1-2 oldu.
Daha sonra Burak Hoca’dan öğrenebildiğim kadarıyla set başında yardımcı hakeme ve masa hakemlerine verilen kâğıt ta ki listede oyunculardan birinin numarası sehven 8 numara olarak belirtildiği için yanlış oyuncu oynattığı gerekçesiyle (Hatalı takımın hata oluştuğu andan itibaren aldığı sayılar iptal edilir. Rakibinin sayıları aynen kalır) kuralı gereği o ana kadar alınan 4 sayımız silindi. Ama buradaki problem masa ve yan hakemlerinin o ana kadar alınmış 9 sayı boyunca setin oynanmasına engel olmadığına dair iki ellerini kaldırarak baş hakeme oyunu oynat onayı vermeleri. Diyelim ki bir takım hata yaptı ve bu hata masadaki hakemler ve yan hakemlerce fark edilmemesi ve 9 sayı oynatıldıktan sonra anlaşıldı. Bu ne sorumsuzluktur, bu ne işgüzarlıktır.
Üstelik masa hakemleri de Çanakkale bölgesi hakemleri, onları kınıyorum. Böylesine bir hata yapılmaz, diyelim ki hata yaptınız oyuna onay için el kaldırıp devam ettiriyorsunuz. Peki bu işin tek suçlusu Çanakkale Belediyespor mudur? Çanakkale Belediyespor’un 4 sayısı ve moral motivasyonlarını sıfırlamak mı dır? Masa başında oturup her türlü hatanın tüm sorumluluğunu başkasına kesmek midir? Neden çıkıp delikanlıca sorumluğunun en azından birazını alacak cesaretiniz yok mu?  Bu sadece silinen 4 sayı değil böyle bir hatadan kaybedilmiş en az 2 puandır. Belki temsilcimiz bu maçı 3-1 kazanabilirdi; eğer siz takımın ayarlarıyla oynamasaydınız?
 Maçın yan hakemi de evlere şenlikti. O kadar çok hata yaptı ki adeta ne yaptığını bilmez bir hava içerisindeydi. Sorunlu tartışmalı 3. set ve diğer setlerde bolca hata yaptı. Kararlarıyla oyuncuların ve teknik ekibin isyanlarına şahit olduk. Tabii ki hatalı kararlarından dönemeyeceği için bu kez eyyam yaparak hatasını hatayla kapatma yoluna gitti. Bu kez konuk ekibin aleyhine hatalı kararlar vermeye başladı, doğal olarak da bu kez konuk ekip de de kararlara itirazlar ve sonuçlara isyan başladı. Anlayacağınız yan hakem maçı katletti maçın sonucuna etki etti.
Dördüncü set bu kez temsilcimizin daha azimli gayretli olduğu bir setti. Set sonuna kadar maç başa baş geçmesine rağmen seti 27-25 kazanan temsilcimiz oldu. Setlere denge geldi. 2-2
 Beşinci set temsilcimiz için iyi başlamadı. Skor 1-4 iken Vedat Hoca mola aldı, takım tam toparlanmaya başlamıştı ki, skor 4-6 olduğunda bu kez konuk ekip mola aldı. Muratpaşa Belediyesi moladan daha iyi döndü ve saha değişime 5-8 lik skorla gidildi. Saha değişime rağmen temsilcimizden oyuna yeterli reaksiyon gelmedi. Çanakkale Belediyespor seti 7-15 maçı da 2-3 kaybetti.
Maç sonunda da üçüncü setteki puan silme olayı teknik ekiple hakemler ve TVF temsilcisi arasında hararetle devam etti. Maçın hakemleri maç tutanağını imzalaması için kaptanları davet ettiler. Ancak temsilcimizin yöneticileri ve teknik heyetin TVF neznin de olaya itiraz edeceği için tutanak imzalanmadı.
Ne hazindir ki temsilcimiz Venüs Sultanlar liginde oynadığımız birkaç kritik maçta Çanakkale bölgesi hakemlerinin yanlış kararlarıyla puan kaybettiklerin de o dönemin yöneticilerinin isyanları halâ kulağımda çınlar durur.  Hatta bu kritik hatalardan kaybedilen puanlarla Çanakkale Belediyespor ligden düşmüştü.  Çok düşündürücü ve üzücü, inşallah tekrarlanmaz bundan sonra diyeceğim de pek umudum yok. Umarım ben yanılırım. Güzel ve temiz skorlu galibiyetle taçlandırılmış nice güzel maçlar izleyelim diye temenni ediyorum.