Maalesef kurallar insanları öldürmeye yönelik...

1 Sevindirici bir haber varsa Çin’in bu kurallar dışında Dünya’nın ve insanlığın mukadderatını değiştirecek girişimlerde bulunacağı olup, 1952 yıllarında Uzunköprü Ortaokul 2. Sınıfta coğrafya öğretmenlerimizin İngilizler Çinlileri uyuşturucuya alıştırıp, etkisiz hale getirildikleri 2005 yılında kurallar gereği Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’ne katılması ile çok ucuz her türlü inşaat ve çeşitli mallar üretip piyasalara sürmesi neticesi belirli birkaç ülke değil en güçlü ülkeler dahi 2008 yılında ekonomik krize sürüklenmiş olup çok çeşitli ambargo vs. Gibi tedbirler alıp bu krizleri bertaraf etmişler ve ancak normale dönmüşlerdir.
2 Son haberlere göre Afrika’nın bir çok geri ülkelerinin çeşitli sebeplerden işletemediği uçsuz bucaksız topraklarını en gelişmiş aletleri, gelişmiş her türlü gıda ürünlerini, kurak bulunan o toprakları Kongo Nehri’nin o dünyanın en çok ikici su taşıyan sularını Afrika’nın en uç noktasına kadar taşıyıp yer altı sularının gelişmesi o sulanan topraklarda buharlaşan suların tekrar yağmur olarak o topraklara inip canlanması ayrıca o çölleri biner km. kare içine alıp üzerine tül örtüler donanıp vs. vs. vs. gelişmeler sağlanıp yeni yerleşim yerleri kurulması Afrika’nın kendi  öz insanlarının da açlıktan sefaletten kurtarılması olacaktır kanaatindeyim.
3 Haberlere göre bir çok ülke gibi  Türkiyemiz’de her geçen gün Afrika ülkelerinin Devlet Başkanları ile görüşüp bu yönde karşılıklı olarak her türlü maddi manevi çeşitli konular üzerinde anlaşmalar sağlanmasıdır.
4 Kitabımıza Allah diyor ki ‘Dünyayı biz kurduk düzenleyicileri de bizleriz.’ Yine 1952 yıllarında öğretmenlerimiz Türkiye için diyorlardı. Nehirlerimiz boşa akıyordu bir adet bile barajımız yoktu doğu ve güneydoğu illerimizde yağmur sularının birikimini sağlayan sarnıçlar varmış. O günden bu güne neler gelişti. Her türlü gelişmeye alıcı gözüyle bakmamız lazım öyle (öküzün trene baktığı gibi değil derler) İnsanlık geliştikçe hiç akla hayale gelmeyen gelişmeler de yerini bulmaktadır. Şimdi bakıyorum çok çeşitli gıda maddeleri mesela taze üzüm çok çeşitli ve lezzetli üzümleri aralık ayı başına kadar hep yedik. Eskiden mesela Bozcaada Çavuş üzümü ağustosun ilk haftasında çıkar ağustos sonu biter. Şimdi öyle değil. Eylül, ekim, kasım ayları değişik ırk üzümler çıkıyor afiyetler bal şeker olsun İnşallah….