28 Ocak 2022 Çarşamba günü bir haber kanalı televizyondan 19 yıl önce işlenen bir cinayetin faili bulunmayıp...

1. 28 Ocak 2022 Çarşamba günü bir haber kanalı televizyondan 19 yıl önce işlenen bir cinayetin faili bulunmayıp, yeni gelişen teknoloji sayesinde konu aydınlatılmış olup faili tespit edildi. Gerekli işlemler sonucu ilgilisi cezaevine konulmuştur. Bugüne kadar 154 bin 595 olay aydınlatılıp 2399 cinayet şüphelisi yakalanmıştır.

2. Ecnebilerde bir ülkede bir cinayet işleniyor. O civarda bu işi kim yapabilir. Onu yakalıyorlar. Eziyet ve işkence sonucu adam suçu kabul ediyor. Uzun ve belirli bir süre sonucu zamanında alınan doku vs. örnekleri gelişen teknoloji sayesinde dosyası açılarak alınan örneklerin laboratuvar ve kriminoloji ilimleri sayesinde tutuklanan  kişinin cinayetle en küçük bir ilgisi olmayıp hiç tahmin edilmeyen başka birinin esas suçlu olduğu tespit edilip cezaevine yolculuğudur.

3. ABD hukukuna göre herhangi bir cinayet tam delilleriyle hazırlanıp suçlu ile savcılığa müracaatta herhangi bir aksaklık, noksanlık görülürse o dava nihayet bulup ikinci bir dava açılamıyor imiş. OLAY VE KONU: Şahıs bir bayanı özel aracına alıyor, uçsuz bucaksız şehirlerarası yollarda hareket edip ve bir daha görülmeyen bayanın kayıp ihbarı veriliyor. Suçlu belli en son onun aracına biniyor ama ortada ceset yok. Cinayet servisinden bir bayan görevlenip o uçsuz bucaksız yollarda her iki tarafında nokta taraması yapıyor topraklarda herhangi bir kabartı, bitki değişikliği vs. var mı diye ve epey uzun bir süre haricinde herhalde yabani hayvanlar eşelenmiş bir giysi parçası buluyor ve orada belirli bir kısımda bir değişiklik görüp haber verip, ekip orayı kazınca ceset emareleri çıkıyor. Doku örneği vs. numuneler, tahlil sonucu o bayana ait olduğu tespit edilerek tam olarak delilleriyle ve katili ile savcılığa teslim ediliyor.

4. Ülkemizde cinayet işlemek artık nerede ise hatır sorma gibi ‘Nasılsın iyi misin’ der gibi düzeylere düştü. Yıllar önce ALCADRAS KUŞÇUSU diye bir roman okumuştum. Daha sonra İtalya’nın o zaman ünlü artisti Burt Langaster tarafından filme alındı. (26 Ocak 2022 Çarşamba TON TV’de Vahşi Mücadele isimli film vardı) o romanda suçun sabit görüldüğü andan itibaren hukuken ölü sayılıyorsun yazıyor. Alcadras  Kaliforniya’da bir küçük ada olup etrafı köpek balıkları ile dolu olup en küçük bir firar olayına rastlanmıyor. Ancak deniz araçları ile gidip gelme oluyor.

5. Ülkemizde televizyon ana haber programlarında 26.01.2022 Çarşamba akşamı saat 17.30’da Şafak Mahmutyazıcıoğlu isimli biri mekanda öldürüldü.  Ve tam 19 yıl 38 gün önce  evinin önünde vurularak öldürülen Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Necip Hablemitoğlu’nun katili Fetö’cü Nuri Gökhan Bozkır yakalanmış olup, devletimiz tam bir otorite ve disiplin belgesidir.