Sonbahar havasının son günlerini yaşadığımız hafta sonunu güzel bir etkinlikle geçirmek isteyenlerin bir kısmı kordonda ya yürüyüş yaparak ya da denize karşı şöyle bir çay keyfi yaşayarak geçirenler o

Sonbahar havasının son günlerini yaşadığımız hafta sonunu güzel bir etkinlikle geçirmek isteyenlerin bir kısmı kordonda ya yürüyüş yaparak ya da denize karşı şöyle bir çay keyfi yaşayarak geçirenler oldu. Bu güzel havaya rağmen bir kısım Çanakkaleli’ de soluğu Anafartalar Spor Salonunda aldı. Zira bu hafta Çanakkale Belediye Sporumuzun kadınlar voleybol 1. Liginde zorlu bir maçı vardı.
 Salonun yarı yarıya dolu olduğunu görünce biraz üzüldüm dersem yalan olmaz. Çünkü takımımızın Venüs Sultanlar ligindeki maçlarında salonun dopdolu olduğu, tezahüratın en coşkulu olduğu anlar aklıma gelince duruma hayıflanmamak imkânsız. Hoş bir grup genç taraftar takımı tezahüratlarıyla yalnız bırakmadı ama emeklisinden ev hanımına, esnafından öğrencisine dopdolu tezahüratlı bol alkışlı tribünleri özledim.
Bu hafta takımımızın misafir ettiği takım İzmir’in köklü ve güçlü ekiplerinden Karşıyaka spor kulübüydü.  Gerçekten de İzmirliler için Karşıyaka kulübünün yerinin bir başka olduğunu tribünlerinde takımlarını yalnız bırakmayan 30 civarındaki ateşli taraftarında görmek mümkün.  Maç boyunca destekleri ve tezahüratlarıyla takımlarını yalnız bırakmadılar.
 Karşıyaka takımını voleybol camiasının yakından tanıdığı tecrübeli kurt hocalardan Reşat Yazıcıoğulları çalıştırıyor. Genel olarak Karşıyaka takımına baktığımızda öyle aman aman öne çıkan bir oyuncu ve bir takım göremedim. Orta şekerli kahve tadında bence.
Maça gelince; Birinci set başabaş bir mücadeleyle geçti. Bir ara Çanakkale Belediye Spor setin kontrolünü eline alıp skor 16-13 olunca ilk mola Karşıyaka’dan geldi. Mola dönüşü oyuna ve skora dengi geldi. Setin sonlarına doğru Karşıyaka 20-18 de 2. molasını da aldı. Mola takımımıza iyi gelmedi skor eşitlenince Vedat Hoca takımını kendine getirmek için ilk molasını aldı. Ancak takıma rehavet gelmişti bir kere. Skor 21-23 de hocamızdan 2. mola hamlesi geldi fakat bu da yetersiz kalınca ilk seti 22-25’ lik skorla Karşıyaka kazandı 0-1.
İkinci set öncesi Vedat Hoca oyuncularına öyle bir fırça attı ki biz basın tribününde duyduk. Vedat hoca sert bir şekilde kısaca oyuncularına ‘’korkak oynamayın risk alın, cesaretli oynayın’’ sesi yankılandı. Set başladı ve ilk sayıyı Karşıyaka kazandı. Bu sette de gerek oyun gerekse skor olarak bariz bir üstünlük yoktu takımlar arasında. İlk sette olduğu gibi Çanakkale Belediye Spor skoru 16-13’e getirdiğinde Reşat Hoca 1. molasını aldı ve takımını motive etti. Skor 16-17 ye ulaşınca Vedat Hoca hemen molasını aldı. Belediye Spor kontrolü ele alınca skor 22-20 de Karşıyaka’nın 2. molası geldi. Reşat Hoca’nın bu molası skoru değiştirmeye yetmedi seti 25-21’ lik skorla takımımız alarak, setlerde durumu 1-1’ e getirdi.
Üçüncü set Oyuncumuz Cansu’nun güzel smacıyla alınan sayıyla başladı. Ancak bu sette takımızda servis karşılamada sorun yaşandı. Bu sorun devam edince Vedat Hoca 1. molasını aldığında skor çoktan 3-7 olmuştu. Devam eden süreçte takımımız oyununu oturttu ve skorda öne geçince Karşıyaka 17-16 da ilk, 19-17 de ikinci molasını aldı.  Skor öyle güzeldi ki skorboard 23-20’ yi gösterdiğinde yüzler gülüyordu. Ama ne olduysa oldu skor bir anda 23-22 geldi Karşıyaka sete ortak oldu.  Vedat Hoca molasını aldı takımını uyardı ama yetmedi bu set tamam dediğimiz anda basit hatalarla 25-27 verdik. Setlerde Karşıyaka 1-2 öne geçti.
Dördüncü set unutulmayacak bir setti.  Bu sette Çanakkale Belediye Spor oyunun kontrolünü ve skoru ele aldı. Amiyane tabirle bizim takım sazı eline aldı hem çaldı hem söyledi.  Bu set o kadar güzeldi ki defalarca güzel savunma ve hücum örnekleri gördük. Maçın en uzun süreli sayıları da bu sette oldu. Bu sete savunmasıyla damga vuran isim bence Yaren Sencer’ di. Takımız bu sette rakibini gerek skor gerekse oyun olarak adeta sahadan sildi. Seti 25-12’ lik skorla kazanarak setlerde durumu 2-2 ye getirdi.
Beşinci set yani karar setinde takımızı 4. setteki ateşiyle oynayacağını umuyorduk ama yanıldık.  İlk sayıyı takımız alsa da skor üstünlüğünü Karşıyaka ele geçirdi. Set sonun doğru takımız biraz kıpıdandı, skoru eşitlemeye çok yaklaştı. Hatta skor 13-14 olduğunda içimizde bir umut doğdu ancak Karşıyaka seti 15-13 maçı da 2-3 kazandı. Ancak takımımız bir türlü Karşıyaka’ ya geçemedi, mağlubiyet yakasında kaldı. Biraz daha dikkatli ve daha az hata yapsaydı bu maçtan 3-1 galip ayrılmak içten bile değildi. Haybeden 3 puanı alamadık.
 Takımızda gerçekten iyi oyuncularımız var; Hilal, Cansu, Yaren Sencer hemen dikkatimi çeken oyuncular oldu. Ama solak pasör çaprazımız Miray’ ı gerçekten çok beğendim bence Miray’ın yolu Venüs Sultanlar liginden mutlaka geçer. Ancak pasör Yaren Dal’ı biraz vasat gördüm. Vedat Hocamın biraz daha ilgi göstermesi gerekli sanırım. Vedat Hocanın ne mücevherler çıkardığını biliyoruz, Yaren Dal’da bu mücevherlerden biri olabilir.
 Bu maçı küçük hatalar, basit sayılar ve seti, maçı kazandık havasıyla kaybettik. Bence bu takımın geleceği iyi bizlere çok galibiyet armağan edeceklerine inanıyorum. Bu kızları izlemeye devam edelim Sahada da desteklerimizi eksik etmeyelim.  Takıma ve hocalarımıza canı yürekten başarılar diliyorum.