Bütün alemlerin rabbi olan Allah nazarında yaratılmış mahlukatın en kötüsü kafirler, zalimler, hainler ve nankörlerdir diyor kutsal kitabımız.

Bütün alemlerin rabbi olan Allah nazarında yaratılmış mahlukatın en kötüsü kafirler, zalimler, hainler ve nankörlerdir diyor kutsal kitabımız.15 gün kadar önce Suudi Arabistan’ın üst yetkili birisi Türk mallarına ambargo koydu girişi yasakladı almayın diye çağrıda bulundu.

Halbuki Allah haccı ömründe bir defa ziyaret hali vakti müsait olanlar için farz kılmış. Hiçbir geliri olmayan o beldeye halkının geçimini sağlaması yönünde duyardım. Hacca ta eski çağlardan beri en fazla Türkiye Müslümanları sınırda günlerce rehber develerin üzerinde dinlene dinlene hac vazifesini tamamlayıp dönerlermiş ama son yıllarda gidişler son derece kolaylaştı. Uçakla umre ziyaretleri adeta bir sanayi oldu dünyalar kadar en fazla Türkler destekliyor. Bu sene hastalık vasıtasıyla kendiliğinden yasaklandı. Nankörler cezasız kalmadı geçen hafta 7 Aralık Pazartesi olacak. TV’nin haber kanallarında gösteriyor öyle bir kum fırtınası çok büyük bir hortum her taraf toz bulutu bir metreyi dahi göstermiyordu. Araçlara da çok büyük bir zarar olmuş.

ŞEBU ARUZ TÖRENLERİ
Rabbimiz Allah: Yaaa Muhammed mümin kullarıma söyle ki konuşurken karşılarındaki düşmanı bile olsa lafın güzelini söylesinler diyor. Lafın güzelini söyleyenlerden biride Mevlana Celalettin Rumi 1273 yılında hakka yürümüş (ölmüş) her sene olduğu gibi bu sene de 747’nci yılında törenler düzenleniyor. İlahi rızaya ermenin en kestirme yolunun lafın güzelinin söylenmesi olduğunu bilenler. Mesela Saadettin Kaynak 42 ayrı makamdan 332 herkese hitap edecek şekilde şarkı bestelemiş her gün müzik kanallarında radyolarda anılmadık günü mü var.
Çanakkale’miz de lafın güzelini söyleme de hırs ve yarışta 8’e yakın Türk sanat müziği korosu her birimde en az 30-40 bayan ve erkek saz heyetleriyle bu rakam daha fazla 3-4 adet Türk halk müziği çalıştırıcısı. Geçen sene bu günlerde 2019 yılı ÇASEMDER (Sağlık Çalışanları ve Emekliler Derneği) korosu şefi Sn. Osman Erkan beye sayın hocam TRT müzik kanalında Alp Arslan Bir bakış baktın kalbimi yaktın / Aşkın kemendini boynuma taktın / Oynak oynak şarkısı arasında gazel okudu. Saz heyeti çok şahane idi. Bu şarkıyı programa koyar gazelini de bana okutursanız dedim. Ramazanda camide her dört rekat arasında görevlilerle salavat getirerek sesimi kurban bıçağı gibi biledim dedim. Şarkıyı programa koydu. Gazeli konserde ama Baki’ye okuttu. Fuzuli’den Derdime vakıf değil canan beni handan bilir / Hakkı vardır şad olanlar herkesi şadan bilir / Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil / Çektiğim alamı bir ben bilirim birde Allah’ım bilir diye seyirciler tarafından çok alkış aldı. 11-12-20 her Cuma akşamında Akşam Sefası programında Çiğdem Birdal’da şarkı arasında bu gazeli okudu sanat müziğinin şaheserlerinden sayılan gazel formunu okuyanlar inşallah çoğalır. Okuyuculara selam olsun…