.


Perşembe akşamı A Milli Futbol takımıyla başlayan heyecan; gecenin milli takımımızın bize her zaman ters gelen İzlanda karşısında EURO 2020 finalleri için gerekli puanı almasıyla başladı. Uzun zamandır ihtiyacımız olan küçük sevinçlerden birini yaşadık Her ne kadar, her şeye gelen zamlar, zorlaşan yaşam şartları, hayat pahalılığı gibi sıkıntıların arasında çok kısada olsa bize mutluluk veren A milli takımızı kutluyorum. Pazar günü oynanacak gurubun son maçı olan Andora maçında da şans ve başarı yanlarında olsun diyorum. Milletimize bir galibiyet sevinci yaşatmalarını temenni ediyorum.
Çanakkale sportif olarak ise futbol da Dardanel Spor var, durumu malumunuz; ona başarılar diliyorum.  Birde Bayan Voleybolumuz var. Venüs Sultanlar liginden düştükten sonra bu sezon 1 ligde mücadele eden Çanakkale Belediyespor tekrar ait olduğu lige dönmek arzusunda ancak bulunduğu ligde inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Çanakkale’nin diğer temsilcisi Çan ekibi Kale 1957 ise ligde istikrarlı ve üst sıraları zorluyor. Böyle giderlerse gelecek sezon belki de onları Venüs Sultanlar liginde de görebiliriz. Başarılar diliyorum. Bayanlar voleybol 1. Liginde cumartesi günü Çanakkale Belediyespor Anafartalar Spor salonunda ligin en zayıf ekibini Eskişehir Anadolu Üniversitesini misafir etti. Karşılaşma Çanakkale Belediyespor açısından rahat ve kolaydı. Çünkü rakip Anadolu Üniversitesi ligin dibine demir atan; bu maça kadar beş maçta puan alamayan tek takımdı. Belki de rakibin durumunu bilen Vedat Hoca diğer maçlarda daha az şans bulan oyuncularına bu maçta daha fazla şans verdi diyebiliriz.
Çanakkale Belediyepor bu maç özelinde genelde iyi oynadı, ancak rakibin oyunu domine etmeye çalıştığı anlarda Vedat Hocayı da kızdırmayı başardılar. Takım bazen o kadar basit hatalar yapıyorlar ki insanın inanası gelmiyor. Takımın daha dikkatli olması ve en azından Venüs sultanlar ligine çıkmayı hedefliyorlarsa daha komplike ve hataları en aza indirmiş iyi bir takım görünüşüne bürünmeleri gerekir. Maça gelirsek 1.Set genel olarak rahat geçti. Hatta bir ara farkı 6 sayıya kadar açan Çanakkale Belediyespor o az önce bahsettiğimiz basit hataları arka arkaya yapınca fark kapanır gibi oldu. Ancak Vedat Hocanın uyarılarıyla kendine gelen takım seti 25-17 kazandı. Setler 1-0.
2.Setin ilk sayılarını konuk ekip Anadolu Üniversitesi kazandı.   Ancak Çanakkale Belediyespor rakibi karşısında istenilen oyunu kuramayınca skor 8-9 da 1.Molasını aldı.  Vedat Hoca’nın sert  ikazlarına rağmen teknik molaya Anadolu Üniversitesi iki farkla önde girdi. Setin sonları yüksek mücadeleyle geçti. Karşılıklı sayılarla geçen son bölümde 23-22 de konuk ekip mola aldı.  Mola dönüşü  ilk sayı Belediyespor’ dan geldi. Set sayısını karşılayan Anadolu Üniversitesi organize bir atakla güzel bir sayı aldı. Ancak yardımcı hakemin yanında olan atakta Anadolu Üniversitesi’ nin aleyhine file temasını veren Başhakem di (Yan hakemin göremediği pozisyonu uzaktan fark eden Baş hakemi kutluyorum!!!? ) .  Oyuncularımız bile sayıyı kaybettiklerine üzülürken. Anadolu üniversiteli oyuncular sayıya sevinirken hakemin ilginç kararıyla seti Belediyespor 25-22 aldı. Ancak konuk ekibin haklı itirazlarına rağmen karar değişmedi. Keşke burada da GDS sitemi olsaydı. Birçok tarafsız voleybol sever gibi bende bu haksız karara itiraz ediyorum. Karar benim adalet duyguma sığmadı çünkü pozisyon çok temiz ve netti. Adaletsizliğe itiraz ediyorum haksız yere kazanılan sayı ya da setlerdeki durum yarın bize de yapılırsa hiç hoşumuza gitmez hatta bunun birçok örneğini de yaşadık ve mağdur olduk. Adalet herkese lazım hakem hatasıyla ya da yanlı kararıyla ne maç kazanalım ne de kaybedelim. Adil yönetimle hak eden kazansın. 3. Set ise diğer setlere oranla daha kolay geçti. Çanakkale Belediyespor lehine hep 3-4 sayı avantajı ile oynanan sette 21-16 da konuk ekip mola alsa da sonucu değiştirecek bir reaksiyon gösteremeyince seti 25-18 maçı da Çanakkale Belediyespor 3-0 kazandı. Maçın geneline bakarak ve 3-0 lık 3 puanlık galibiyete bakarak Keşke hep böyle olsun diyorum ama daha önceki maçlara ve rakibin puansız zayıf bir ekip olduğunu düşünürsek Venüs Sultanlar Ligi Çanakkale Belediyespor için çok uzak ve zor görünüyor.