• DOLAR %
  • EURO %
  • G.ALTIN %
  • BİST100 %
  • BITCOIN %
  • ETHERIUM %
Av. Şevval Şen

Tüm Yazıları

Av. Şevval Şen

Boşanmada Mal Paylaşımı

Boşanma davasıyla birlikte evlilik birliğinin sona ermesiyle mal paylaşımının nasıl yapılacağı konusu ortaya çıkar.

Metaverse Nedir? Hukuki Sonuçları Nelerdir?

Facebook şirketinin geçtiğimiz aylarda yaptığı isim değişikliği ile gündelik hayatımıza giren Metaverse’nin ilk olarak 1992 yılında Parazit adlı kitapta geçtiği görülmektedir.

Şiddet Mağduru Kadınlar Neler Yapmalı?

Şiddet maalesef her geçen gün artan ve yasal düzenlemeler olsa da özellikle mağdur psikolojisinin yarattığı etkiyle harekete geçmenin zorlaştığı ve birçok kadının, hatta yakınımızdaki birçok kadının m

Sahte İndirim Günleri

Efsane Cuma, Efsane Yılbaşı, Efsane Sevgililer Günü…

Gürültü Yapan Komşuya Karşı Neler Yapılabilir?

Komşuyu rahatsız etmemek yasal bir yükümlülüktür ve ev sahibi ya da kiracı olunması bu konudaki rahatsızlığınızı dile getirme konusunda yasal düzenlemeler çerçevesinde farklılık oluşturmamaktadır.

Sigortasız İşçi Çalışmanın Hukuki Sonuçları

Sigorta bir işçinin yasal hakkıdır. İşçinin sigortalılık hakkı, işverenin birincil yükümlülüklerindendir.

İcra Borcu İçin Borçlu Yakınları Aranabilir Mi?

İcra borçlusu olan kişilerin yakınlarının son dönemde sıklıkla alacaklının vekâlet verdiği hukuk büroları tarafından arandığını görmekteyiz.

Evde Beslenen Hayvanların Yasal Hakları

Şehir hayatının gereği olarak toplu alanlarda yaşayanların evcil hayvanları, yaşam alanındaki diğer kişiler için sorun yaratabilmektedir.

İşten Çıkarılan Çalışanın Hakları

Zorlaşan ekonomik koşullarla birlikte çalışanların maaşları enflasyon karşısında erirken, işverenler açısından da maaşları ödeme zorluklarının ortaya çıktığını görmekteyiz.

Kripto Paraların Hukuki Boyutu

Son dönemde özellikle yatırım aracı olarak kullanılan kripto borsası, yeni bir teknoloji olmasıyla bir çok kişide güven sorunu yaratmaktadır.

Ev Sahibi, Kiracısını İstediğinde Evden Çıkarabilir Mi?

Son dönemde konut fiyatları ve kira bedellerinin artışıyla birlikte ev sahiplerinin evi daha yüksek fiyattan kiraya verebilmek için mevcut kiracılarına çeşitli bahaneler öne sürerek evi tahliye...

10 Maddede Uzaktan Çalışma

Bir yılı aşkın süredir içinde bulunduğumuz Covid-19 küresel salgını, hayatımızın pek çok alanını etkilediği gibi çalışma şeklimize de yön vermektedir.

Resmî İlanlar
Haber Arşivi
HABER İHBAR