Ülke genelinde konut fiyatları almış başını gidiyor. Bir şeyin adaleti ve hak ettiği değeri vardır, oysa ki serbest piyasa ekonomisinde kim kimin canını acıtırsa kar sayıyor.

Ülke genelinde konut fiyatları almış başını gidiyor. Bir şeyin adaleti ve hak ettiği değeri vardır, oysa ki serbest piyasa ekonomisinde kim kimin canını acıtırsa kar sayıyor.
Vatandaş zaten zar zor aldığı asgari ücreti hangi cambazlıkla bir ay yettireceğini hesaplarken, ev sahipleri ise piyasa koşullarına göre kira fiyatlarına ayar vermeye çalışıyor.
Çanakkale’de 2 bin liranın altında kiralık daire yok, o da küçücük, sokak arasında, sapa yerde, mutfağı minnacık, salon ve oda birleşik saçma sapan daireler, otursan oturulmaz, kalsan kalınmaz, misafir kabul edilemez, misafir gelse yatacak yer bulamaz… 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Konut Finansman Projesi'nin açıklanmasının ardından konut fiyatlarında yaşanan "fahiş" fiyat artışlarını çok yakından takip ettiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.
 
Vatandaş imdat çığlıkları atıyor, yetkililer sesi duyuyor da, çare henüz bulunmuş değil. Geçtiğimiz gün
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, sosyal medya hesabından, "Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır. Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır. Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz" mesajını paylaştı.
 
Artık bir adım atılması ve takibin ötesinde somut sonuçlar yaratılması bekleniyor…
 
Yoksa millet sokaklarda yatmaya başlayacak, kimse kirasını da ödeyemeyecek, ev sahipleri kar yapayım derken, zarar edecek…