Hedef belirlemek insanı hayata bağlıyor, gerçekleşmese bile kişiyi güçlü kılıyor.

Hedef odaklanmamız gereken asıl şeyi bulmamızı sağlarken, motivasyonumuzu da artırıyor. Net hedefler koymak, gideceğimiz yönü belirlememizi sağlarken, ulaşmak istediğimiz noktaya varmak için atmamız gereken adımları planlamamıza da yardımcı oluyor.
Hedef belirlemek girişimde bulunmak kadar önemlidir, hedefsiz insan boşluktadır. Rüzgar ne yöne eserse o yöne savrulur. Gerçi ülkemizde hedef belirlemek zor, öngörüde bulunamıyoruz ama, kendimize yine de küçük de olsa başarabileceğimiz hedefler belirlemeliyiz.
 
Hedef belirlemek; bireyde dinamiklik oluşturur, yüksek enerji potansiyeli oluşturur ve hayata heyecan katar. En önemlisi de bir kişi hedef belirlediği zaman, zihinsel enerjisini tek bir odak noktasına toplamış olur.
Kişinin odak noktasının bir hedef üzerinde toplanması ile beraber, bilinçli zihni ile farkında olmasa dahi beyni, o hedefe nasıl ulaşacağı üzerine, kişi için çözüm yolları arar ve kişiye bunu “fikir” yolu ile sunar.
Yani aslında beynimiz bir hedef belirlediğimizde farkında olmasak dahi bize çok fazla yardımcı olur. Ancak tam tersinde bir hedef belirlemediğimiz zaman da beynimiz, bize hiçbir şekilde yardımcı olmaz; çünkü odak noktası tek bir konu üzerinde toplanmamıştır ve dağınıktır. 
 
Hedef belirlemek nereye, nasıl, ne zaman ve ne şekilde varmak istediğinizi belirlemenizi sağlar. Hedefsizlik nereye gideceğinizi bilmeden yola çıkmak gibidir. Zaman kaybına, kararsızlığa ve kolayca yoldan sapmaya neden olacaktır. Hedef belirlemek ise güzergahı belli olan, durakları, molaları ve varış noktası olan bir seyahat planı gibidir. Olası riskler hesaplanmış, yolculukta sürprizlerle karşılaşmamak için ön hazırlıklar yapılmıştır.
Bir şeyiniz olsun, bir şeye ağlanın, korkmayın. Dört elle sarılacağınız, koruyacağınız, uğrunda kavga edeceğiniz, mücadele vereceğiniz bir şeyiniz olsun. Bir düşünceniz, hedefiniz, umudunuz, size dair bir şeyleriniz olsun. Yoksa tenhadasınız. İlle de bir şeyiniz olmalı. İnanacağınız, güveneceğiniz, güç alacağınız bir şeyiniz. Fikir ise fikir, kişi ise kişi, hedef ise hedef... Bir şeyin... İZ olsun.