.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük “Covid-19 Bilgilendirme Platformunda” yüzde 75,2 aşılama oranı ile Çanakkale’nin rengi sarıdan maviye döndü. Türkiye’de en çok vaka sayısının olduğu illerden biri olan kentimizde maviye dönmek bir hayal gibiydi.
Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca Çanakkale’yi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile örnek göstererek tebrik etti.
Aşılamanın hızlanmasıyla ve planlanan koordinasyon sayesinde oluşturulan aşı uygulama noktaları ilgi gördü. Bu başarıda elbette ki Covid-19 ile mücadelede ilk günden bu yana büyük bir özveri ve titizlikle görev yapan her kademedeki sağlık çalışanları tebrik edilmeli, onlar mücadele kadar aşı çalışmalarında da aynı özveri ve fedakârlıkla görev yaptılar. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.
Covid-19 ile mücadelede il genelinde Çanakkaleliler de büyük duyarlılık göstererek, aşı oldu. Bu sayede aşılamada rakamlar arttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Gökhan, “Çanakkale'nin aşıda aldığı yol gurur verici. Kuralları uygulamada gösterdiğimiz dikkat ve aşı olmada bilimin gösterdiği yoldan hızla ilerlememiz Çanakkale'yi haritada ayrıcalıklı bir noktaya getirdi. Ama yetmez, tüm Türkiye'nin kısa zamanda masmavi olması gerekir, haydi aşıya” dedi.
Hep birlikte mücadele ederek aşı ile toplumsal bağışıklığı elde etmekten başka da bir yol yok gibi görünüyor.
Şimdi Eylül’de, Ekim’de ne olacağı merak konusu, umarız aşılarımız bizleri korur ve sağlıklı günlerde, endişesiz bir şekilde yaşamaya devam ederiz…