Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ama bir türlü ortak tanımlanamayan Z kuşağı hakkında neler biliyoruz, bugün bu konuyu ele almak istedim.

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ama bir türlü ortak tanımlanamayan Z kuşağı hakkında neler biliyoruz, bugün bu konuyu ele almak istedim.
Siyasilerin oy gözüyle markaların müşteri potansiyeli olarak gördükleri Z kuşağı aslında ne ve onlar kendilerini nasıl tanımlıyor.
Z kuşağı özelliklerinden en belirgini bu bireylerin teknolojiyle büyümeleridir. Milyonlarca yazılım hilesi, tabletler, bilgisayarlar ve en önemlisi neslin önüne geçen akıllı telefonlar... Bütün bu teknolojik figürler Z kuşağını sosyal ve bilimsel açıdan öne taşır.
Milenyum kuşağının temsilcilerinin hızlı ve analitik düşünme yöntemleri üst düzeydedir fakat bu özellikler bireysellikten öteye geçmez, ekip çalışmalarına yatkın değillerdir. Kendilerine olan güvenleri yüksektir, ailelerinin onlara farklı baktığı gerçeği üzerinde titremeleri özgüvenlerini oldukça yükseltir.
Bağımsızdırlar, özgürdürler, onlar için mümkün olmayan hiçbir şey yoktur. TV reklamlarında sık sık karşımıza çıkan ımpossible ıs nothing (hiçbir şey imkansız değildir) tarzı sloganlar da direkt Z kuşağına hitap eder. Z kuşağı; toplumsallaşmadan ziyade bireyselleşmeyi önemser. Kurallar, zaman harcanan rüyalar onlara göre değildir. Çoğunun hayalinde anne ve babalarının, akrabalarının işlerini yapmak değil kendi serüvenlerini çizmek vardır. Geçim sağlanan işler onlar için günlük sıkılma serüveninden başka bir şey değildir. Çaba harcanan, özveri gerektiren işler onlara göre değildir.