Memleketin kadim partisi Milliyetçi Hareket Partisi, geçtiğimiz Pazar günü 14. Olağan Kongresini yaptı. Tek aday olduğu için sakin bir kongre oldu.

Bahçeli’nin garip sözleri olmasaydı çoğu insanın haberi olmayacaktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sarf ettiği "Bu benim son seçimim" sözlerine değinen Bahçeli, "Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; ayrılamazsın Türk milletini yalnız bırakamazsın. O yüzden Cumhur ittifakı olarak yanındayız, beraberiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz. Allaha emanet olun" deyiverdi.

Gerçek Türk Milliyetçilerinin, Ülkücülerin içine sinmeyecek sözler ama salondan da alkış aldı. Aslında sözlerinin devamında partiyi kapatıp AK Partiye katılıyoruz arkadaşlar da diyebilirdi.

Kendisine zürriyetsiz diyen bir şahsa methiyeler düzmesi, kurtarıcı olarak görmesi yenilir yutulur değil. Öteden beri duruşları yenilir yutulur olmayan o kadar çok vaka var ki, gerçek ülkücülerin ağzında diş kalmadı sıka sıka.

Malum 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasıyla ilgili yapılan kanun değişikliği ve referandumda işkence görmüş bütün ülkücülerle ters düşen Sayın Bahçeli, ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi ucube bir sisteme destek vermişti.

Artık geri dönülmez bir yolda gidiyor. 180 derece döndü, ağza alınmayacak küfürler ettiği ve benzer hakaretler yediği, T.C. ibaresini, Andımızı kaldıran bir iktidarın destekçisi, işbirlikçisi oldu. MHP gönüllüleri vardır bir bildiği deyip geçmeye çalışıyor ama bir yandan da içlerini kurt kemiriyor.

Ülkü Ocaklarının en güçlü ve istikrarlı Başkanlarından Rahmetli Doç.Dr. Sinan ATEŞ cinayetinde dahi sessiz kalışı yenilir yutulur bir davranış değildi.

Şimdiye kadar yaptıklarına daha güçlü eklemeler de yapmadı sayılmaz. Önceki seçimlerde kendisi ve kendi partisi daha aday açıklamadan slogan bile buldu. Adayımız belli, kararımız net deyiverdi.

Sanki dışarıdan biri görev vermiş, vatanını, milletini en çok seven bu partiyi bitir demiş. Türkiye’nin en köklü partisini sanki bitirmek için elinden geleni yapıyor. Partinin oy oranları hızla eriyor. Mecliste temsiliyet hızla azalıyor.

İşin ilginci halen destek verdiği siyasi misyon ile partisinin misyonu tamamen ters duruyor. Bir yanda milliyetçiliği ayaklar altına alan ümmetçiler cirit oynarken, bu tarafta Türk Milliyetçilerine destek verdirmek abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Bahçeli en kestirme yoldan evine gitmeli artık. Yaş ilerledikçe muhakemesi gidiyor. Muhakemenin gitmesi bir yana çoğu kelimeleri telaffuz edemiyor. Sosyal medyada alay konusu oluyor. İster istemez Türk Milliyetçilerinin, Ülkücülerin gücüne gidiyor.

Sayın Bahçeli daha fazla saçmalamadan evine gitmeli artık. Bu kutsal davaya daha fazla zarar vermemeli. Davada koşulsuz biat kültürü olmasa zaten çoktan gitmişti.