Efsane bir cuma gününden tüm okuyucularıma gül kokulu Selamlar…

Neden gül diye sorarsanız çünkü efendim gül titreşimi en yüksek çiçeklerdendir ve onu kokladığınızda titreşiminizi yükseltir.
 
Bugün beklentiyi, beklenti psikolojisini konuşalım ister misiniz?
   Yaptığımız en büyük hatalardan biri birine iyi bir şey yaptığımızda her ne kadar beklemiyorum desekte karşılığını görmediğimiz zaman yüzümüz düşer.
   Hayal kırıklığına uğratan en büyük davetiyelerden biri, bir şey veya biri hakkında beklentiler yaratmaktır. Tüm hayal kırıklıklarının hacmi, ne istediğimizle ilgili zihnimizde yarattığımız beklentilerin miktarıyla orantılıdır. Sonuçta, yükseklik ne kadar büyükse, düşüş o kadar büyük olur, değil mi?
 
Bilinçaltımızın rehberliğinde yaşadığımızda, bizi her zaman arzularımızın anında gerçekleşmesini beklemeye yönlendiren bu güçleri algılayamıyoruz.
Ancak başkalarının istek ve tutumlarına bağlı bir gücümüz olmadığı için beklentilerimizin gerçekleşeceğini garanti etmek imkansız hale gelir.
 
İnsanlar genellikle kendilerini mutlu etmek için zamanı beklerler ve her zaman gelecekte her şeyin daha iyi olacağına inandıkları bir gerçeklikte yaşarlar, ancak geleceğe bakarak gerçek mutluluğu asla bulamayacağız, bu her zaman olmuştur ve her zaman olacaktır. Oysaki burada ve şimdide olmaktan başka bir seçeneğimiz var mı?
 Beklentiler yaratmak bizi şimdiki andan uzaklaştırır, olabilecek ya da olmayabilecek bir şeyin yanılsamasına hapsolmuş halde bırakır ve olmadığında hayal kırıklığı gelir.
 
Bilinçli bir yaşam sürmek bize, her şeyden önce, bu yanılsamalar zihnimizde şekillenmeye başladığında gözlemlemeyi ve algılamayı öğrenmeyi ve başkalarının gerçekliğini kendi kendimize göre şekillendirmek için keyfi olarak manipüle etme keyfine sahip olmadığımızı kabul etmeyi öğretir. Bu farkındalıktan, hayatımızın tüm yönleri yeni bir hızda akmaya başlar. Hayatla gerçekçi bir şekilde ilişki kurmaya başlarız, olayları zihnimizin yanılsamalarıyla değil, oldukları gibi görürüz.
 
Şaşırmak harika. İşleri daha lezzetli ve daha sıcak hale getirir. Sürprizler hiç beklemediğimiz anda gerçekleşir. Bu yüzden şimdi ve burada yaşamayı öğrenin ve beklentiler oluşmaya başladığında zihnin yanılsamalarına kapılmayın. Üzerinize düşeni ve her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın, güzel olan şu ki
Evren sizi hak ettiğiniz şekilde ödüllendirecektir.
Kendinize ve çevrenize aşkla ve sevgiyle bakın,
Selam ve Sevgilerimle,
Hayırlı Cumalar
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…