Çekim yasası, olumlu veya olumsuz düşüncelerin bir kişinin hayatına olumlu veya olumsuz deneyimler getirdiği inancıdır.

İnanç, insanların ve düşüncelerinin "saf enerjiden" oluştuğu ve kişinin sağlığını, servetini ve kişisel ilişkilerini bu yöntemle iyileştirebileceği ve hayattaki olaylarda çekici bir enerji sürecinin var olduğu fikirlerine dayanmaktadır. Çekim yasasını destekleyen hiçbir deneysel, bilimsel kanıt yoktur ve yaygın olarak sözdebilim olarak kabul edilir. Günümüzde yasa olarak da anılır fakat bir hipotez ya da prensip hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde teyit edilmediği ve herkes tarafından kabul edilmediği sebebiyle yasa değildir.
Çekim yasası gerçekten var mı çok tartışılıyor ama, içten istediğimiz olaylar bazen oluyor. Söylenen sözcükler de önemli, kötü bir şey düşünülürse veya söylenirse onun da karşılığı oluyor.
Olumlu düşünmek bir klişe mi, ya da düşünce gücü sadece bir laftan ibaret mi? Belki de hayal etmeyi bırakmamak gerek. Hayallerimize ulaşmamız konusunda bize kendimizden başka kim yardım edebilir ki?
Evren ve insan arasındaki bağ aslında bu, çekim yasası buna deniyor. Bazen de istediğinizi dua ederek belirtiyor ve gerçekleşmesini umuyorsunuz…
Onu bunu bilmem, ister inanın, ister inanmayın, her şey bir enerji ve bu enerji doğru kullanılmalı…
Hayatınıza istediğiniz güzellikleri çekebilmeniz ümidiyle…