Uzun süredir hayatımızda önemli bir yer tutan, hayatımızdan bir parça olan, kimi zaman strese sokan, şikayet ede ede alıştığımız maskelere veda ediyoruz.

Uzun süredir hayatımızda önemli bir yer tutan, hayatımızdan bir parça olan, kimi zaman strese sokan, şikayet ede ede alıştığımız maskelere veda ediyoruz.
Üç koca yıl süren maske dönemi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kritik toplantıdan sonra kapalı alanlarda maske zorunluluğu kalktı. Toplu taşımada ise vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar maskelere devam edilecek.
Bakan Koca'nın ardından alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu :  “Hastaneden, sağlık çalışanına, aşıya kadar tüm dünyada sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletler maske kapma savaşına girdiler. Türkiye tüm bu süreçten alnının akıyla çıkan az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bu süreçte maalesef kayıplarımız da oldu. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Burak Dilmener, Feriha Öz gibi hocalarımızı bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. Biz sadece hastanelerimizle 16 bininin üzerinde yeni yatağı hizmete açtık. Toplumsal ihtiyaçlarının karşılanmasında da herhangi bir zaafiyete müsaade etmedik. Bilim insanlarımızın gayretleri yol göstericimiz olmuştur. Bilim Kurulumuz en büyük desteği vermiştir. DSÖ de bizleri ve çalışmalarımızı takdir etmiştir. Hükümet olarak bilimsel verilerle toplumsal beklentileri en üst seviyede buluşturmaya gayret ettik. Ülkemizi bu sancılı ve sıkıntılı dönemden sağ salim çıkardık.”
Bu süreçte toplum olarak pek çok şey öğrendik, deneyimler edindik, sevdiklerimizi, yakınlarımızı kaybettik, psikolojimiz zarar gördü, ama kötü günler artık geride kalsın, ülkemizle birlikte tüm dünya insanları bu sancılı dönemden çıksın, güzel günler görsün…