Vizontele’de Yılmaz Erdoğan’ın bir repliği vardır ya, “Bir yeri seversen orası dünyanın en güzel yeridir. İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan.

Vizontele’de Yılmaz Erdoğan’ın bir repliği vardır ya, “Bir yeri seversen orası dünyanın en güzel yeridir. İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan. Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir”
Gökçeada’da benim için öyle…
Eski Rum evleri, taş binaları, muhteşem doğası, tepeleri, keçileri, zeytin ağaçları, bereketiyle, kendine has bir ada. Aynı zamanda Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow) seçilen Gökçeada insanın hayatını yaşamak için seçeceği yerlerden biri.
Ada son zamanlarda yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamış durumda. Ladolia zeytin ağacı, Türkiye’de sadece Gökçeada’da yetişmektedir. Bu ağaç zengin aromalar ve lezzet içeren yağlık zeytinler vermektedir. Adada önce zeytin ve zeytinyağı üretimiyle başlatılan uygulama ile organik ürün yelpazesi yaygınlaştırılarak sürdürülmektedir. Adaya gelen ziyaretçilerin sağdığı keçinin sütünü içmesi, çam ve kekik ballarından yerinde tatması ve alması mümkün. Dalından organik sebze ve meyve koparıp kahvaltı sofralarını, öğle ve akşam yemeklerini renklendirmek ve süslemek bir hayal değil.
Gökçeada son zamanlarda sörfçülerin de yeni adresi oldu.  Sörf turizminde önümüzdeki yıllar İzmir Alaçatı’dan sonra en favori yer olma yolunda.
Adaya giderseniz mutlaka İskiter Kalesi’ne, kilise ve manastırlara, kaya mezarlarına uğramayı unutmayın.
 
Onun dışında adaya ulaşım feribotla sağlanıyor malumunuz, ama adalılar epey bir dertli…
“Nitelikli, ucuz ve insanca ulaşım hakkımızdır” diyerek Eceabat İskelesi’nde de basın açıklaması yaptılar, umarım sesleri duyulur ve yaşanılan sıkıntılar sona erer, kimse mağdur edilmez ve çözüm yolu bulunur, ulaşım zevk haline gelir, eziyet değil…