Şükür diyoruz devamlı ya nasıl bir durum bu neden çok önemli? Neden bu kadar üstünde duruyoruz bunun? Gelin bu güzel Cuma gününde şükrü, minnettarlığı konuşalım.

Potansiyel olarak şükran pek çok insan, şükran pratiğini, sıradan insanlardan ziyade Budist rahiplere özgü, uzak, neredeyse mistik bir şey olarak anlar. Ancak bu yeteneği günlük hayatımızda geliştirmek, kendimizi dünyanın önünde konumlandırma şeklimizde bir odak değişikliği yaratabilir.
Minnettarlık, hayatınızda neyin işe yaradığına değer vermenizi sağlar, erdemlerinizi ve çevrenizdeki erdemleri görünür hale getirmeye yardımcı olur ve hala başarmanız gereken her şeyden ziyade sizi buraya ve şimdiye odaklar.
Minnettarlığın faydaları;
Minnettarlığın gücünü destekleyen çok sayıda bilimsel araştırma var. En çok araştırılan faydalar arasında şunlar yer almaktadır:
Fiziksel sağlığı iyileştirir.
Kan basıncını düşürür, kortizol seviyelerini düşürür, hastalığın tekrarlama olasılığını azaltır, vb.
Fiziksel ağrıyı azaltır.
Kaygı ve stres seviyelerini azaltır.
Uyku kalitesini artırır, uykuya dalma süresini azaltır ve uyku saatimizi artırır.
Bilişsel performansı artırır.
Bizi kendimizle ve başkalarıyla bağlar ve yeni sosyal bağların yaratılmasını destekleyen veya halihazırda sahip olduğumuz bağları güçlendiren empati kapasitemizi artırır.
Gevşeme yaratır ve esenlik hissini arttırır.
İç enerjimizi yenilenmemize yardımcı olur.
Psikolojik olarak daha güçlü olmamızı sağlar.
Zorluklardan daha etkili bir şekilde kurtularak esneklik kapasitemizi artırır.
Ruh halini iyileştirir, böylece benlik saygısını güçlendirir. Olumsuz düşünceleri, karamsarlığı ve mağduriyeti azaltır, sorunlar karşısında bakış açısı kazanmamıza yardımcı olur.
Saldırganlığı azaltır ve bizi daha sabırlı ve anlayışlı yapar.
Şükrümüzü arttırmak İçin efendim neler yapabilirize bakalım mı ;
Bir şükran günlüğü oluşturun: Her gün minnettar olduğunuz her şeyi yazın.
Büyük şeyler olmak zorunda değiller.
Belirli bir anda iyi bir meyvenin tadına bakmak veya bir kişiden bir jest yapmak yeterli olabilir. Gözünüzden kaçmış olabilecek her şeyi ve başka birinin müdahale etmesi durumunda not edin: onlara söyleyin! Hayatınızdaki önemli bir kişiye bir teşekkür mektubu yazın. Size verdiği her şeyi, size öğrettiklerini, bir insan olarak gelişiminizde ne anlama geldiğini vb. takdir edin. Mümkünse ve hoşuna gidiyorsa, ona sevgi ver.
Minnettarlık galerisi oluşturabilirsiniz, özellikle mutlu veya minnettar hissettiğiniz anları simgeleyen küçük nesneleri saklayabileceğiniz bir kutu veya kap seçin. Bazı tiyatro biletleri, özel bir çikolata, kendinizi özellikle rahat hissettiren bir giysinin etiketi... Artık cep telefonumuzu her zaman yanımızda taşıdığımıza göre, ona bir fotoğraf albümü formatı da verebilirsiniz.
Sizin de aklınıza gelen başka uygulamalar olabilir.
Benim şükrüm ve de teşekkürümde efendim köşe yazılarımla sizlere misafir olmam ve sizlerin günden güne artan köşe yazılarıma olan ilginizdir, çok teşekkür ederim ve çok şükür kendime. Bu güzel Cuma gününde şükrünüz bol olsun.
Yükselmeniz ve akışınız daim olsun efendim.
Kendinize sevgiyle bakın
Sizi Seviyorum, sizi seviyorum, sizi seviyorum