Hayatınızdaki herkesle daha sağlıklı ilişkiler kurmak için kendinizi güçlendirmek için koymanız gereken dört sınır vardır. Bunları biliyor musunuz? Ben bilmiyordum ne yalan:)

Hayatınızdaki herkesle daha sağlıklı ilişkiler kurmak için kendinizi güçlendirmek için koymanız gereken dört sınır vardır. Bunları biliyor musunuz? Ben bilmiyordum ne yalan:)
Ama bunları öğrenmenin ve uygulamaya geçmenin ne kadar önemli olduğunu, hayatımızın akmasına yardımcı olduğunu öğrenince uygulamaya koydum. Neymiş bu sınırlar dediğinizi duyar gibiyim. Hemen kullanmaya başlayabileceğiniz bazı örnekler ve sınırlar;
 1 -Duygusal sınırlar -  Kilom hakkında konuşmakta rahat değilim.  Belki ben kilolu olmayı seviyorum bu da benim seçimim, kendinizle ilgili istediğiniz konuyu seçme ve konuşma hakkınız var. Herkese her şeyimizi anlatmak doğru değil, kimseye gereksiz malzeme vermemek lazım.
2-Zaman sınırları - Bugün sana yardım edemem, ama yarın zamanım var.  Sizin belki tam o sırada başka bir işiniz olabilir, önceliğimizi unutmamamız gerekir.
3 -Konu sınırları - Siyaset konuşacaksanız ben gelmiyorum. Sizin de sevdiğiniz ya da sevmediğiniz konular olabilir, seçebilirsiniz. Her konuşmaya istemiyorsanız katılmak gibi bir zorunluluğumuz yok
4-Fiziksel sınırlar - Kıyafetlerimi ödünç almak istiyorsanız, lütfen önce sorun. Size insanların istediğiniz kadar yaklaşmaya izin var. Yoksa üzülmek istemiyoruz. İnsanlara sana nasıl davranılmasını istediğini öğretmelisin. Yoksa size istedikleri gibi davranırlar tabi sizde istiyorsanız sorun yok ama istemediğiniz bir durum söz konusu ise. Siz de öyle bakakalırsınız. Buna izin vermemeye dikkat!
Sınırlar çizmek bunu yapmanın en iyi yoludur. Hayatınızdaki bu dört sınırın hepsini anlayıp uygulamaya koyduğunuzda, insanlar size nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranmaya başlayacaktır. İşte bu eve gidip günlerce kendinizi yiyip bitirmeye ve üzülmeye son demektir. Sonra zaten hayatınız akacaktır. Zaten bizim de istediğimiz bu değil mi? Farkındalığımızın yüksek olduğu güzel bir perşembe günü diliyorum...
Kendinize SEVGİYLE bakın efendim.
Selam ve sevgilerimle…
Sizi Seviyorum, sizi seviyorum, sizi Seviyorum