Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış diye bir atasözümüz var.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış diye bir atasözümüz var. Atasözleri asırlar boyunca insan davranışlarına bağlı olarak gelenekselmiş deyişlerdir. Her atasözünün derin anlamları vardır. Bazıları hikâye eklese de, Anadolu çok köklü medeniyetlere sahip olduğu için, insanın her türlüsünü gördüğü için manalı atasözlerine sahiptir. Başka coğrafyalarda bu kadar fazla atasözü pek yoktur.
Son zamanlarda siyasi erk, garip tanımlamalarla muhalefeti bastırma, susturma veya millete yanlış tanıtma suretiyle fikirlerini bertaraf etme yolunu deniyor. Millete verecekleri fazla bir şey kalmadığı için, milletin sorunlarını dillendiren muhalefete çamur atmak suretiyle savunma yapmaya çalışıyor. Muhalefetin haklı duruşunu başka türlü zayıflatma şansları da bulunmuyor zaten. Yalana battıkları da artık millet tarafından fark ediliyor. Anketlerde görülen hızlı oy kaybı da bunu gösteriyor zaten.
Daha birkaç ay öncesinde, olimpiyat şampiyonu güreşçinin, Türkiye’nin en büyük bankalarından birine yönetim kurulu üyesi yapılması sonucunda, lise diplomasinin bile sahte olduğu meclis kürsüsünde dillendirilirken, güreşçinin kendi itirafları belgelerle sunulurken, gurur duyuyoruz diye bağıran vekil bakan yapıldı. Sahtekarlığı şerefli bir davranış gibi gören ve gurur duyan vekil bakan olunca yapacak bir şey kalmadı. Sahte diploma almak şerefli bir davranış olmuş oldu.
Geçenlerde iktidar partisinin Denizli Milletvekili ve aynı zamanda meclis gurup başkan vekili, muhalefet partileriyle ilgili ilginç tespitler yaptı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır sözü tam oturdu. Hani deseler ki bu atasözüne bir örnek verin, hiç uzağa gitmeye gerek yok.
Bu vekilimiz diyor ki; Hain fetö, kaset kumpasları ile CHP’ye Kılıçdaroğlu’nu genel başkan yaparak, kongre kumpasları ile İYİ Partiyi kurarak, bu iki partiyi kendisine manivela yapmıştır. Kandile sırtını dayayan partiyi de kuyruklarından bağlamıştır.
Bu üç partinin kamuoyu yoklamalarına göre oy oranları %50’yi geçiyor. Buna karşın, iktidar partisi ve destekçileri çok ciddi oy kaybediyor.
Kasetlerin 2011 yılında zamanın başbakanına izletildiğine dair görüntüleri herkes izledi. Aslında bu işi başbakanla birlikte yaptık diyen görüntülerdi onlar. MHP’de 7 tane genel başkan yardımcısı istifa etti. Bahçeli’nin A Takımı gitti. Bunların hepsi elbette kumpastı. Ancak kirli işlere bulaşanların hiç mi suçu yoktu. Neyse. Netice itibariyle iktidar sahipleri bu kumpasları fetö ile birlikte yapmışlardı. Nitekim hafızası zayıf olan bu Denizli milletvekili, fetö tarafından askeri personele kurulan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını ateşli bir şekilde savunuyordu. Zaten o zamanlarda özel aracının plakasını da fg yapmıştı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır atasözü boşuna çıkmamış bu topraklardan değil mi?
fetönün siyasi ayağı kendisi gibi partilerinin içinde olmasaydı, fetönün siyasi ayağının araştırılması için muhalefet tarafından defalarca meclise verilen önergelere hayır derler miydi?