Yıllardır bakanlar ve milletvekilleri tarafından çok defa gündeme taşınan Hayvan hakları savunucularının yoğun mücadele verdiği Hayvan Hakları Yasası neden çıkmıyor?

Yıllardır bakanlar ve milletvekilleri tarafından çok defa gündeme taşınan Hayvan hakları savunucularının yoğun mücadele verdiği Hayvan Hakları Yasası neden çıkmıyor?
Hayvan hakları savunucularının yoğun mücadele verdiği Hayvan Hakları Yasası hakkında yıllardır bakanlar ve milletvekilleri tarafından daha önce “çıktı, çıkacak, haftaya, bu ay, en geç iki ay içinde” gündeme gelecekti.
En son açıklama, 3 Şubat tarihinde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den gelmişti. Kendisi de diğer siyasiler gibi tarih vererek yasa tasarısının iki hafta içerisinde meclise sunulacağını söylemişti. Bahsi geçen iki haftada doldu ve üstüne Mart ayına geldik. Yasa tasarısı meclise getirilecek mi, yoksa yine yıllardır olduğu gibi gazete sayfalarına ‘Ha bugün, ha yarın’ denilerek haber olmaya devam mı edecek?
Hayvanlara yapılan şiddet Türkiye'de suç değil, kabahat olarak kabul ediliyor. Hayvan hakları savunucuları ve milyonlarca insan ise hayvana yönelik şiddetin suç olarak kabul edilmesi gerektiğini savunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Partili bakan ve milletvekillerinin, hayvanların korunması için yeni bir yasa çıkarılacağını açıklamasına karşın hükümetin hazırladığı tasarı halen Meclis'e ulaşmadı.
 
20 gün önce de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de, Twitter' dan yaptığı paylaşımda, ‘sokak hayvanlarının unutulmaması’ çağrısında bulunmuş. Hayvanların bakıma, korunmaya ve gözetilmeye muhtaç olduğunu belirten Gül, “Bu anlayışla Meclisimizin en kısa sürede hayvanları koruyacak kanunu çıkaracağına inanıyor, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” demişti.
Mecliste hala bir düzenleme yapılmaması merak konusu oluyor.