Tüm ülkenin hatta dünyanın ortak gündemi Corona Virüs. Tedbirler arttırıldı ve hafta sonu da sokağa çıkma yasağı geldi.

Tüm ülkenin hatta dünyanın ortak gündemi Corona Virüs. Tedbirler arttırıldı ve hafta sonu da sokağa çıkma yasağı geldi.
 
Bu şekilde hem vaka sayılarını azaltarak, hem kendimizi, hem sevdiklerimizi korumaya çalışıyoruz.  Ne kadar az insanla temas edersek ve kalabalık ortamlardan uzak durursak iyi.
 
Peki “Evde kalıyorum, ama çok sıkılıyorum. Ne yapsam bilmiyorum?” modundaysanız alternatif çok.
 
Tüm gün vaktimizi planlayarak güzel ve verimli geçirebiliriz.
 
Mesela hiç başlamadığınız, imrendiğiniz, ama zaman bulamadığınız için başlayamadığınız bir hobiye başlayın.
 
Müzik, resim gibi uğraşlar insanı ruhsal açıdan besler ve günlük kaygılardan uzaklaştırır.
 
Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de ve dünyada birçok önlem alındı. Özellikle insanların kalabalık gruplar halinde ziyaret ettiği yerler bir süreliğine kapatıldı. Buna yönelik olarak müzeler de önlem amaçlı kapatılmış olsa dahi sanal müze turlarıyla evinizde kültürel bir gezintiye çıkmanız ve daha önce gitmediğiniz müzeleri keşfetmeniz mümkün. Öğrenecek çok şey var.
 
Müzik, şiir ve diğer sanatsal aktiviteler, evde yapılabilecek en eğlenceli şeylerin başında geliyor. Tüm gün evde kütüphanenizi, giysi dolabınızı düzenleyip çeşitli ev işlerine vakit ayırdıktan sonra akşam sizi dinlendirecek etkinliklere zaman ayırabilirsiniz.
 
Günümüzde insanların ilgi alanlarına göre birçok online kurslar da bulunuyor. Çizim, animasyon, el işi, dijital çizim gibi.
 
Evde bulunduğunuz süre boyunca bu online kurslara yazılabilir, konunun uzmanlarından eğitim alıp becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Vaktinizi bu şekilde nitelikli bir şekilde değerlendirdikçe bu süreçte kendinize yeni şeyler katıp karamsar düşünceleri de zihninizden uzak tutabilirsiniz.
 
Onun dışında spor, jimnastik, yoga da yapabilirsiniz, bunlar hem kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur, hem de farklı bir dünyaya pencere aralamanızı sağlar.