Cumhuriyeti hazmedemeyen insanlar ne hikmetse sürekli çoğalıyor.

Cumhuriyeti hazmedemeyen insanlar ne hikmetse sürekli çoğalıyor. Bir zamanlar fetö güdümündeki kalemler de sıklıkla cumhuriyeti ve kurucuları hakkında garip ifadeler kullanıyorlardı. Günümüzdekiler de çok farklı değiller sanki.
Cumhuriyetin ve kurucularının zayıflatılması için sanki planlı bir şekilde söylem ve eylemlere şahit oluyor insan. Çok da tepki görmüyor. Meczup olarak nitelendirilecek karakterler, ölüm listelerini televizyon kanallarından seslendirebiliyorlar. Haklarında kanunlar pek de çalışmıyor. İlgililer hakkında gereken yapılacaktır söylemlerinden başka bir işlem yapılmadığı da ayan beyan görünüyor.
Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü’nde onkoloji uzmanı olarak görev yapan aynı zamanda Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olan Doktor Ahmet Yaşar Zengin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na ve kutlayanlara yönelik çirkin ifadelerle bir mesaj paylaştı. Anılan doktor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkında sosyal medya hesabından “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra sosyal medya hesabının çalındığını falan söyledi ama çalınmadığı ortaya çıktı. Yerelde bütün siyasi partiler bu paylaşımı takdire şayan bir şekilde protesto ettiler.
Gaziantep’in Nizip İlçe Müftülüğünde personel olarak çalışan Sıtkı Dağ ise, sosyal medyadan yaptığı bir yorumda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutlayanlara, “Allah ıslah etsin İnşallah. Amin. Bu mübarek gecede şu 19'a bak. Bugün asıl bayram ettikleri Osmanlının çöküşünü kutluyorlar deyyuslar. Uyan ey Müslüman uyan” diye yazdı. Sonra özür diledi.
Eski Ak Parti milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda skandal bir paylaşıma imza attı. Yaptığı paylaşımda Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine İngiliz gemisiyle yurttan kaçan Sultan Vahdettin’i anan Burhan Kuzu, şu ifadeleri kullandı. ”Mustafa Kemal Paşa, 30 Nisan 1919’da Resmi Gazetede yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliğine tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum.” Başı göğe ermiştir mutlaka. Tarih uzmanları bu süreci detaylarıyla verdi. Atatürk’e Atatürk diyemeyen bu zihniyetin belli ki cumhuriyete karşı bir sorunu var.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), yayınlanan haber bülteninde 19 Mayıs için "Cumhuriyet Bayramı" ifadesini içeren görseli yayınlayan personel hakkında idari soruşturma başlattığını duyurdu. Personel bunu bilmeden mi yapmıştır? Belli değil.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir video yayınlayan Arda Turan da, "19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" ifadesini kullandı. Çok tepki gelince çekimlerini karıştırdığını söyleyiverdi. Sürekli film çekiyormuş da hangisinde hangisini söyleyeceğini şaşırmış.
Osmanlıcılık oyunlarının bir hedefi var mutlaka. Osmanlıyı daha iyi göstermeye çalışmak, cumhuriyeti ve kuranları zayıflatmayı hedefliyor. Milletin bunları görmesi gerekiyor artık. Yoksa iş işten geçmiş olacak. Bu gelişmeleri hayra yormak gaflete düşmek olur.