.

Bilişim sektörünün gelişmesi, korona salgınında çok işe yaradı. Web konferans sistemleriyle toplantılar yapılabiliyor. Dersler işlenebiliyor. Sınavlar yapılabiliyor.
Web konferansı (web seminerleri), web yayınları ve eş düzeyli web toplantıları gibi çeşitli çevrimiçi işbirliği hizmetleri için bir şemsiye terim olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, daha dar anlamda, diğer eş düzeyli oturumlardan ayırma girişiminde bulunmak üzere, yalnızca eş düzeyindeki web toplantısı kavramına atıfta bulunmak için de kullanılmaktadır.
Web konferans yazılımı bir web toplantısına tüm katılımcılar tarafından çağrılır. Bazı teknolojiler, sunum yapan kişiler ve katılımcılar için farklılık gösteren yazılım ve işlevleri içerir.
Kullanılan teknolojiye bağlı olarak, katılımcılar konuşabilir ve standart telefon hatları üzerinden veya bilgisayar mikrofonları ve hoparlörleri aracılığıyla ses dinleyebilirler. Bazı ürünler katılımcıları görüntülemek için bir web kamerası kullanılmasına izin verirken, diğerleri oturumda görüntülenen kendi özel kodlamalarını veya harici olarak sağlanan bir video akışının kodlanmasını gerektirebilir.
Görsel materyallerin sunumu çoğunlukla iki ana yöntemden biri ile gerçekleştirilir. Web konferans yazılımı katılımcılara sunum yapan kişinin bilgisayar ekranının (veya masaüstünün) bir görüntüsünü gösterebilir. Yine, ürüne bağlı olarak, yazılım görünür tüm masaüstü alanını gösterebilir veya sunum yapan kişinin bilgisayarında çalışan fiziksel bir alanın veya uygulamanın seçilmesine izin verebilir. İkinci yöntem, bir yükleme ve dönüştürme işlemine dayanır. Çoğunlukla PowerPoint dosyaları, Ofis belgeleri veya PDF belgeleri yüklenir.
IRC gibi gerçek zamanlı yazılı sohbet imkânları 1980'lerin sonlarında ortaya çıkmıştır. Web tabanlı sohbet ve anlık mesajlaşma yazılımı 1990'ların ortalarında başlamıştır.
PLATO bilgisayar öğrenme sistemi, 1960'lara kadar öğrenme görevlerini gerçekleştirmek için ağa bağlı bilgisayarlarda dersi alan öğrencilere izin vermek şeklinde uygulanmıştır. Bu yıllarda sunum ve izleyici organizasyonu eş zamanlı gerçekleştirilememiştir. 1961 yılında PLATO II geliştirilmiş ve aynı anda iki kullanıcı tarafından kullanılabilmiştir.
1992 yılında InSoft Inc, video/ses/veri konferansı sağlayan iş istasyonları için yazılım tabanlı Unix telekonferans ürünü Communique’yi piyasaya sürmüş ve 10 kişi aynı anda kullanabilmiştir. Dört yıl sonra ise aynı firma çok kullanıcılı CoolTalk’ı piyasaya sürmüştür.  
Çeşitli noktalardan başka noktalara özel ağlarla video konferans ürünleri 1990'larda piyasaya çıkmaya başlamıştır.
Mayıs 1995'te Picture Tel, Windows tabanlı kişisel bilgisayarlar için genel kullanımlı bir veri işbirliği ürünü çıkarmıştır. Yazılım, uygulama paylaşımına, dosya aktarımına ve kısa mesajlara izin vermiştir.
Mayıs 1996'da Microsoft, NetMeeting’i dünyada bir ilk olarak Internet Explorer 3.0’ın bir bileşeni olarak kullanıcılarına sunmuştur.
1990’lı yılların sonundan itibaren insanların çoklu sohbet ortamı oluşturabildikleri çok sayıda yazılım sistemi piyasaya sürülmüştür. Bilişim sistemleri son yıllarda adeta sanal bir dünya yaratmışlardır.
WEBinar başta olmak üzere, şirket toplantıları, eğitim ve seminer, ders, ödev, hatta sınav yapılabilen değişik yazılım sistemleri web konferans sistemleri içinde yer almaktadır.
Salgın nedeniyle insanlar eve kapanınca sanal ortam yazılım sistemleri daha yararlı olarak kullanılmaya başladı. Yoksa kim ne yapmış sistemlerinden başka sistem yok zannediyordu insanlık.